Ik heb een wit kleedje met rode bloemen. Mijn man heeft het gewassen met de rode was en nu is het wit, roze geworden. Hélp, wat moet ik doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Stop het kleedje in een emmer water met Echfawit (verkrijgbaar bij de drogist), laat het enkele uren weken en spoel het daarna goed uit. Als je geluk hebt wordt het roze weer wit. Je kunt ook nog Textiel Wit van Nibro proberen.

Nieuw kleedje kopen.

Ken je 'eerste hulp bij wasongelukken'? Daar heb ik in het verleden wel eens een hele witte was mee gered toen er één rode handdoek tussen zat. Zeer effectief, alleen sommige kleuren werden wel wat anders. Met nog een keer wassen werden de kleuren weer ongeveer zoals ze voorheen waren (alleen wat lichter). Te koop bij de drogist. Succes (en niet boos zijn op je man he :-) )

een nachtje in de biotex zetten en daarna in de wasmachine wassen met een steradent tablet succes!

Een aantal ouderwetse huishoudelijke tips om de was weer wit te krijgen: Was je witte kleding met sap van een verse citroen in de wasmachine. Hiermee wordt het weer zo wit als het maar kan. Gebruik geen chloor om het wit te laten worden want dan wordt het alsnog geel en het tast de stof aan. Een zakje bakpoeder bij het waspoeder doen en je vergeelde was wordt weer worden spierwit. De was voor het wassen, laten weken in huishoudsoda. Toegevoegd na 6 minuten: Wat je ook nog kunt doen is het volgende: Zet de verkleurde was in azijn en het trekt weer mooi schoon. Ik had een wit T-shirt wat licht blauw was geworden, en ja hoor het werkte! Toegevoegd na 7 minuten: http://www.omaweetraad.com/tipview.php?rubriek=vlekken&label=Verkleurde witte was

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100