volle wasmachine met wit ondergoed is p.o. zwart meegewassen.Hoe krijg ik het witte goed weer wit?

witte goed weer WIT??? ik had antwoorden gekregen die helemaal niet op mijn vraag slaan!!!

Weet jij het antwoord?

/2500

Veel zal afhangen van hoe zwart ( grijzig of grauwig ) het geworden is. Er zijn verschillende middeltjes die wit weer laten stralen. Wasmiddelen speciaal voor witte was zijn er van vele merken te koop. Soda . Je was laten weken en een beetje ervan in de trommel of het bakje doen Schoonmaakazijn. Je was erin laten weken, uitspoelen en dan gewoon wassen. Blauwsel ( te koop in meeste winkels geloof ik ) is ook om je witte was terug helder te maken. Vanish bij je zeep voegen. Dit staat hier ook voor bekend maar ik hoorde al klachten ook. Sommige zeggen dat je citroenzuur moet bijvoegen bij de was. Anderen zeggen dan weer er een vaatwastablet bij je was doen. Blijkbaar is je witte was beter wit te krijgen op hoge temperaturen.

Beetje bleek met warm water mengen en daarin laten weken voor een paar minuten. Niet veel langer, dan gaat de stof kapot.

HG ontkleurder werkt fantastisch. Heb ik helaas ook eens moeten gebruiken, maar dit had wel het gewenste resultaat. Zelf had ik een witte was gedraaid met een witte broek met leren label. De hele witte was, was bruinachtig geworden met vieze bruine strepen. Chloor, soda niks hielp. HG ontkleurder was niet goedkoop, maar had wel het gewenste effect. Succes!

Bronnen:
https://hg.eu/nl/producten/hg-ontkleurder-...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100