Hoe krijg je de kraag van een overhemd weer schoon?

Ik vind de kragen er altijd wat smoezelig uitzien, zelfs als het overhemd net gewassen is.
Iemand tips hierover?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zelf gebruik ik vaak ossegalzeep en smeer deze goed in en even uitspoelen dan nog een keer inzepen en dan de wasmachine in. Komt dat je deze niet op hoge temperaturen wast maar de nek altijd afgeeft in een overhemd.

Als je geen ossegalzeep hebt werkt een beetje afwasmiddel ook goed. Werkt vet oplossend.

Bij sommige mensen wordt de kraag van een blouse aan de binnenzijde erg `vettig`. Ik heb hier een schone deodorantroller voor, die ik vul met heet water en daarin opgeloste groene zeep. Voordat ik de blouse in de was doe, rol ik er even met de deodorantroller over de kraag, zonder dat mijn handen steeds onder die zeep zitten.

De kraag even vochtig maken en wat gewone shampoo erop doen. Je kunt het met een nagelbosteltje of een afwasborstel er even lekker in borstelen. Daarna gewoon in de wasmachine wassen. Waar ik woon kun je "baking soda" in de supermarkt kopen. Dat is een soort zout dat je kunt eten en ook mee schoonmaken. Raar spul, maar ik gooi het in de wasmachine als een soort wasmiddel versterker en het werkt wel degelijk. Met name de witte was wordt net ietsje schoner. Ik heb geen idee of je dit in Nederland ook kunt kopen maar anders zou je ook een handje gewone soda bij het wasgoed doen.

Door de kraag met wat water en shampoo of vloeibare zeep in te smeren voordat u het in de wasmachine gooit.

Je kunt de kragen het beste 'voorbehandelen' voor je ze in de wasmachine doet. Je kunt dit doen door de kraag in te smeren met puur vloeibaar wasmiddel, of als je met zeeppoeder wast, met afwasmiddel of shampoo. (Deze hebben ook een ontvettende werking). De zeep goed in de kraag wrijven en het wasmiddel even laten intrekken. Daarna de overhemden op de gebruikelijke manier in de wasmachine wassen.

Bronnen:
Uit oma weet raad, maar al jaren met...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100