Hoe krijg ik het deel van de badcelvloer schoon, dat 27 jaar onder een wasmachine heeft gezeten?

27 jaar vuil, stof en haar

Weet jij het antwoord?

/2500

Badcel: ik ga er even van uit dat het tegels zijn. Als het granito is, heeft het misschien een speciale behandeling nodig (weet ik niet). Sowieso eerst zo stofvrij mogelijk maken - stoffer en blik, daarna grondig stofzuigen evt. met speciaal mondstuk voor harde vloer (met borstelrand). Daarna zou ik het eerst proberen met pure alles- of badkamerreiniger. Met een goeie harde borstel, en schrobben maar. Het kan zijn dat er veel kalkaanslag zit, van opgedroogd water. Daarvoor zijn goede kalkreinigers te koop. Als je milieuvriendelijk(er) wilt, kun je schoonmaakazijn gebruiken. En de natuurwinkel heeft ook goede kalkreiniger op basis van citroen. Puur gebruiken, niet eerst verdunnen met water. Als je een hogedrukreiniger hebt, lijkt me die ook erg bruikbaar voor deze klus. Succes!

Vuil stof en haar opvegen, en dan met de gele dasty van de Wibra aan de gang, dat spul ontvet als een tierelier. En ontkalker voor de kalkaanslag Maar ben bang dat je toch altijd wel verschil blijft zien

Na het droog schoonmaken zou je er een laagje groene zeep op kunnen smeren , even laten inwerken en dan , al poetsend wassen en schoonmaken. Ik wens je er veel succes mee.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100