Hoe kan het dat een vaatwastablet niet stuk gaat in de vaatwasser? Wat kan ik hieraan doen?

Klepje gaat wel open. De tablet ligt na de wasbeurt ergens in de vaatwasser.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik had ook last van dit probleem.. De vaatwasser van tegenwoordig zijn zo zuinig dat ze weinig water gebruiken en daardoor lossen de tabletten niet altijd op. Ik doe de tabletten even doormidden voor ik ze in de vaatwasser doe. Ook gebruikte ik vaak poeder van de schlecker maar ja die is er niet meer.. Vandaar dat ik de blokjes even doormidden doe.

Is dat er een in een zakje??? Dan toch het zakje verwijderen!! Die lossen vaak niet goed op

Als de vaatwapper te vol is kan hij ook niet oplossen of de klepje gaat te laat open omdat er vaat voor zit. Kijk ook of je proggamma goed is, misschien is die van slag.

In mijn gebruiksaanwijzing van de vaatwasser staat dat het meerder oorzaken kan hebben. Het kan zijn dat het blokje al vochtig was, dan wordt het hard en kan het niet meer goed oplossen. Het kan ook zijn dat je vaatwasser programma te kort is voor zo'n blokje en dat het geen tijd krijgt om op te lossen (wat bij mij zo is, ik heb een kleine vaatwasser en moet alle producten los in het apparaat doen omdat die blokjes bij mij niet werken. De programma's zijn daar te kort voor, en hij gebruikt er te weinig water voor).

Bronnen:
Gebruiksaanwijzing van ETNA EVW7860

Dat ligt aan het merk van de vaatwastabletten. Ik had Calgon tabletten en die bleven stuk voor stuk ergens in de vaatwasser liggen. Een ander merk had dat niet, of een heel enkel keertje. Vloeibare zakjes doen het ook heeel goed!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100