Hoe stofzuigen jullie de trap?

Misschien een stomme vraag, maar ik heb de pest aan het stofzuigen van de trap. De onderste en bovenste treden gaan nog wel, daarvoor hoef je niet met de stofzuiger de trap op te zeulen. Maar de middelste treden haal ik niet vanaf de grond of de bovenkant.
Is er een slim trucje om dit te doen, zonder met de stofzuiger de trap op te hoeven zeulen?
(Het is een trap met vaste bekleding, dus alleen stof afnemen is niet genoeg).

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Black&Decker Kruimeldief Heel handig bij het stofzuigen van de trap.!

Goedkoopste oplossing: Een verlengsnoer! Toegevoegd na 53 seconden: Je zet de stofzuiger halverwege op de trap, en komt overal bij!

Er zijn genoeg mogelijkheden om de trap in één keer te stofzuigen. Kwestie van de stofzuiger treede voor treede meenemen. En dit mag gezien het gewicht van de stofzuigers geen enkel probleem zijn... En anders zijn er nog altijd van die kleine handige kruimeldief achtige stofzuigers...

stofzuiger kopen met een lange zuigslang dan kun je de stofzuiger laten staan en alleen met de slang je trap afzuigen

Bronnen:
http://www.stofzuigerartikelen.nl/stofzuig...

Aangezien de stofzuiger toch naar boven moet, neem ik hem al zuigend trede voor trede mee. Met alleen de kleine zuigmond aan de slang. Maar je hebt gelijk, het blijft een rotklus. Als het mogelijk is (€) vervang ik de bekleding voor laminaat en kan ik er met een natte lap overheen :)

ik zuig van boven naar beneden. de stofzuiger zet ik boven aan de trap, en zo kan ik net aan de bovenste helft van de treden zuigen. dan sleep ik de stofzuiger naar beneden, en zuig de onderste helft van de treden. gaat net zo, en ik hoef niet met een zware stofzuiger te staan balanceren op de trap.

Een langere flexibele zuigslang er aan bevestigen of misschien kan de handyman of stofzuigeronderdelenzaak soelaas bieden door de flexibele slang te verlengen volgens mij kom je 1.5 a 2 meter te kort. Zelf stofzuig ik de trap zonder de vaste stang met het kleine borsteltje maar bij vaste bekleding gaat het nog het beste zonder hulpstukje.

Niet... Wij nemen de trap altijd af met een sopje. Eerst even het stof en rommel eraf en dan vervolgens met een sopje de trap van boven naar beneden afnemen. Waarschuwing: Dit moet je niet doen als je tapijt op de trap hebt liggen. Maar in het geval zoals wij; alle treden bekleed met traanplaat, is het de beste optie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100