ik heb een witte lederen zetel gekocht in tweedehands,ik zou hem eens willen reinigen,maar hoe doe ik dat en welk product gebruik ik daarvoor?

Weet jij het antwoord?

/2500

hier enkele tips voor het reinigen van leer... Belangrijk: leer schoonmaken eerst op een klein stukje uitproberen, want niet ieder leer is hetzelfde of reageert even goed op een bepaalde schoonmaakmanier. Vraag zonodig bij een vakman na hoe u het best te werk gaat. Leer schoonmaken én weer soepel maken doet u met een sopje van groene zeep, vochtinbrengende zeep (Dove), of glycerine. Neem een zachte doek en maak die licht vochtig met het sopje, dus niet kletsnat! Leer inwrijven en dan droog-/uitwrijven met een schone en zachte doek. Leer twee tot vier keer per jaar schoonmaken met een normale ledercleaner en daarna in de lederwas zetten (koop beide het liefst bij de vakman). Leer twee tot vier keer per jaar schoonmaken met een normale ledercleaner en daarna in de lederwas zetten (koop beide het liefst bij de vakman). Leer schoonmaken met lauwe melk. Leer kunt u goed schoon krijgen met een doekje dat is gedrenkt in een beetje benzine. Wrijf leer af en toe met een beetje vaseline in. Dit houdt het soepel waardoor minder snel scheurtje ontstaan. Een oud advies van oma luidt: behandel leer alsof het je eigen huid is. Zo ontving VoorOma de tip om het leer af en toe te behandelen met zonnemelk of bodylotion. .

Bronnen:
www.vooroma.nl

met HG dieptereiniger voor leer schoonmaken en daarna behandelen met HG 4 in 1 voor leer, geeft een prima resultaat.

ik maak al meer als 10 jaar me bank schoon met gewoon een vochtige doek en 2x per jaar vet ik hem in met vet wat ook voor de leren paardrijzadels wordt gebruikt ziet er als nieuw na het invetten oudlaken of iets dergelijks erover de komende dagen door de wrijving wordt je bank meteen opgeboend

billen doekjes voor baby's schijnen ook goed te werken?!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100