Mijn was is dikwijls niet zuiver hoe krijg je bloed en zweetplekken en oude vlekken best verwijderd?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kunt je kleding eerst laten weken in een sopje. Ook een hogere temperatuur kan helpen, bijv. 60 graden ipv 40? Stop de machine ook niet te vol en kies eens voor een voorwasprogramma. Wat ik ook weleens gehoord heb (maar nooit uitgeprobeerd), is de vlekken eerst in te smeren met tandpasta!

Zweetvlekken kun je best verwijderen door van te voren de plek te behandelen met azijnwater en dan wassen wassen. De andere vlekken vooraf bewerken met ossegalzeep of citroentje. Toegevoegd na 1 minuut: Wat soda aan het wasmiddel toevoegen of biocarbonaat wil ook wel eens helpen.

Bloed verwijderen: Verse bloedvlekken verwijderen Behandel verse bloedvlekken nooit met warm of heet water. De warmte zorgt er immers voor dat het bloed stolt en op die manier worden de vlekken moeilijker te verwijderen. Hoe pak je ze dan wel aan? Werkwijze 1: Giet wat melk over de vlek. Dep met een propere doek. Was de stof daarna in de wasmachine. Werkwijze 2: Spoel de bloedvlek met koud water. Week de stof daarna in koud water waaraan je flink wat zout of soda toevoegt. Spoel de stof daarna opnieuw uit met koud water. Was het (kledingstuk) ten slotte in de wasmachine Op de link staan meer tips zowel voor verse als oude bloedvlekken http://www.infotalia.com/nld/wonen/huishouden/wassen_en_strijken/wasstrijk_detail.asp?id=1061 Zweetplekken Zweetgeurtjes doen verdwijnen Schaf je een goede deodorant aan die zelf geen vlekken achterlaat. Zitten er toch vieze geurtjes in je kledij, verwijder ze dan zo: Maak de vlek nat met warm water en wat soda. Laat dat mengsel een half uurtje intrekken. Daarna kan je het kledingstuk gewoon wassen. Vlekkenzout kan je droog gebruiken als geurvreter. Strooi het op onfris ruikende plekken of desnoods je hele kledingstuk. Laat het zout de geuren opnemen, een hele nacht desnoods. Nadat je het zout hebt verwijderd, kan je het kledingstuk gewoon wassen. Zweetvlekken behandelen Extra wasmiddel Behandel de vlek met vloeibaar wasmiddel of maak een papje van waspoeder voor witte was en wat water. Laat dat een half uur intrekken. Daarna was je het gewoon in de wasmachine met de andere was. Azijn Meng azijn met water en breng het op de vlek aan. Laat het een half uur intrekken. Was vervolgens op koude temperatuur in de wasmachine. Veel meer tips vind je op: http://www.infotalia.com/nld/wonen/huishouden/wassen_en_strijken/wasstrijk_detail.asp?id=726

Ik gebruik normaal gesproken voor boordranden, manchetten, zweetplekken en andere vlekken Shout als plaatselijke vlekkenoplosser. Dit smeer ik op de aangedane plaatsen en dan gaat het de wasmachine in of ik laat het heel even inweken (dan draai ik eerst een andere was). Daarnaast doe ik ook een schepje Vanish oxiaction in het vakje van het hoofdwasmiddel. Meestal is dit afdoende. Aanvullende tips voor een zo helder mogelijk resultaat. - Zo warm als mogelijk is voor de stof wassen. - Biotex voorwas met voorwasprogramma draaien of de vuile was in Biotex groen voorweken in een emmer en een nacht laten staan voordat je het in de wasmachine doet. (N.B.: mijn vorige wasmachine kon ik tijdens het programma gewoon stopzetten wanneer ik wilde. Dit was handig, wanneer ik een voorprogramma draaide. Dan zette ik hem stop tegen het einde hiervan en liet ik hem enige tijd extra inweken voordat ik het programma weer voort liet zetten. Met de machine die ik nu heb kan dit niet meer en gebruik ik dus de emmer en de nacht in laten weken met extreem vuile was. - Wasmachine niet te vol proppen. Toegevoegd na 4 minuten: Wit textiel met vlekken stip ik wel eens voorzichtig aan met (verdund) bleekwater. Als allerlaatste redmiddel om een hardnekkige vlek te verwijderen. Met een wattenstaafje en stromend water bij de hand. Zo heb ik ook wel eens tussen de borduursels op een witte blouse zitten stippen en spoelen en was de blouse toch nog acceptabel schoon om weer te dragen. ;-) Met gebroken wit, kun je dit ook proberen als het textiel anders toch weg zou moeten, maar dan moet je het echt wel verdund doen en zeker niet te lang laten zitten en heel goed spoelen. Overweeg ook of je liever een 'witte' vlek hebt, dan een donkere veeg... Ik heb eens in een dikke kwaliteit molton een bloedvlek verwijderd met pure bleekwater, alleen zat er toen een gat in de molton! Ik had het te lang laten zitten en mijn moeder moest erg lachen om mijn blunder, want dat had ik toch kunnen weten? Maak dus niet dezelfde fout als ik en gebruik bleek met zorg en aandacht! ;-)

je hebt van die kleine flesjes van dr. beckmann (en geloof ik ook van citin en sorbo) voor allerlei vlekken verschillende flesjes, ook voor zweetplekken, die gebruik ik altijd,werken heel goed!! te koop bij o.a.DA en Kruidvat.

Ik doe bij elke was een schepje Vanish.

Pluimpje, omgaan met 'lastige vlekken' is de specialiteit van onze nieuwste maar nog prille 'GV-kennispartner'. Hieronder tref je een link inzake prangende vlekkenvragen, maar het is natuurlijk de bedoeling dat zij gaan antwoorden op jouw vraag! Omdat het nog zo 'vers' is, heb geduld......

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100