Kun je suede laarsen ook in de wasmachine stoppen?

Misschien wolwas met azijn?
Iemand ervaringen?

Toegevoegd na 1 dag:
laarsen moet natuurlijk laarzen zijn.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Stop de laarzen per stuk in een sloop die je dichtknoopt. Kies het kortste programma. Vul de trommel op met handdoeken of beddegoed, zodat het niet te veel gaat rammelen. Kies het minst harde centrifugeprogramma. Of laat de machine stoppen zonder centrifugeren. Dat doet namelijk het meeste kwaad. Doe een beetje fijnwasmiddel in de machine. Spoelen doet ie vanzelf. Laat de laarzen niet op of bij de verwarming drogen. Doe er tijdens het drogen een prop kranten in, voor de juiste vorm. Borstel ze nog een beetje op als ze (bijna) droog zijn.

Suede schoenen opborstelen met een metalen of rubberen borsteltje of met een oude tandenborstel. U kunt daar een paar druppeltjes huishoudazijn aan toevoegen om vlekken te verwijderen. Er is speciale spray voor suede schoenen en kleding die vuil-en vochtafstotend is. Een vaal geworden suede jas kunt u behandelen met speciale verf. Informeer bij de schoenmaker/hakkenbar/kleermaker of stomerij. Voor suede bankstellen zijn speciale reinigingsmiddelen in de handel.

Bronnen:
http://www.tenwoldemode.nl/pages/tips.html

Ja hoor,ik doe mn suede schoenen en laarzen regelmatig in de wasmachine.Je moet ze alleen niet bij de verwarming laten drogen...

Boven een pan met heet water stomen en dan opborstelen, of met sopje van babyshampoo. Maar in de wasmachine zou ik niet doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100