Wat zijn de voor-en nadelen van een stofzuiger zonder stofzak ?

technisch,geluid,praktisch

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat is heel persoonlijk. Veel mensen vinden zonder zak onhygiënisch, ik vind het persoonlijk juist wel hygiënisch omdat ik na elke zuig beurt alles, inclusief filter en cilinder schoon spoel. Voordelen: Nooit meer dure stofzakken hoeven kopen Meer zuigkracht Geen extra afval Nadelen: Aankoopprijs duurder (vaak) Stofzuiger moet wel steeds gereinigd worden Maken vaak iets meer herrie

Voordelen : geen. Nadelen : Meer lawaai, minder resultaat, en in plaats van af en toe een zak verwisselen de stofzuiger moeten legen. Ik ben er ooit een keer eenmalig , en dat was dus echt eens maar nooit weer. En als je veegt voordat je zuigt, hoef je maar heel af en toe de zak te verwisselen. (ik moet dat ongeveer eens per jaar). Toegevoegd na 22 minuten: 2e alinea : moet zijn....ooit eenmalig ingetrapt.

Eerst de traditionele stofzuiger met stofzak. Deze stofzuiger zuigt de lucht en het stof aan door een poreuze stofzak. Het stof blijft in de stofzak achter en de lucht wordt opnieuw uitgeblazen. Doordat de stofzak geregeld vervangen wordt door een nieuwe, blijft de stofzuiger langer schoon. Is de stofzak vol, krijg je bij bepaalde modellen daarvan een verwittiging via een indicator-lampje. Bovendien ligt de aankoopprijs van een stofzuiger met stofzak over het algemeen lager dan die van een stofzuiger zonder stofzak. Toch kleven er ook enkele nadelen aan de stofzuiger met stofzak. Bij de meeste modellen neemt de zuigkracht geleidelijk aan af naarmate de stofzak voller wordt. Boosdoeners zijn de gaatjes in de stofzak die gedeeltelijk verstopt raken. De zoektocht naar de geschikte stofzak is trouwens niet altijd even makkelijk (vooral bij oudere stofzuigers). De papieren of katoenen stofzakken zorgen voor extra afval, want de zakken kunnen niet hergebruikt worden. Stofzuiger zonder stofzak Tegenover de traditionele stofzuiger staat de stofzuiger zonder stofzak. In navolging van het merk Dyson hebben hebben bijna alle merken ondertussen wel een of ander model zonder stofzak in het gamma. Hoe werken deze stofzuigers? Stof en lucht worden gescheiden door een krachtige luchtwerveling of cycloon. Het stof wordt uit de luchtstroom geduwd, en opgevangen in een uitneembare stofbak. Wanneer de vergaarbak vol zit, hoef je hem enkel te ledigen in de vuilnisemmer. Eigenaars van een huisdier zullen dat zeker weten te appreciëren. Zij moeten niet steeds een nieuwe stofzak aankopen. Ook voor de filters hoef je maar éénmaal te betalen, deze kan je op regelmatige basis zelf schoon houden door onder de kraan te houden. De zuigkracht van een stofzuiger met vergaarbak zal over het algemeen niet afnemen als deze goed wordt onderhouden. Een laatste voordeel is dat je dankzij de transparante opvangbak steeds het resultaat ziet van je stofzuiginspanningen.

Bronnen:
http://www.shoponsite.be/ez/artikeldetail....

Sinds zo'n 15 jaar heb ik een stofzuiger zonder zak waarmee ik droog en nat kan zuigen en het bevalt mij prima,ze zijn groter[ik heb een rond hoog model] Ze produceren wel meer geluid,het vuil is ook makkelijk te verwijderen want ik schuif er een vuilniszak overheen en schud de bak zo leeg in de vuilniszak en ik kan er weer een tijd tegenaan. Ook vind ik het handig dat er een blaasmond op zit i.v.m. de kachel uitblazen als deze aan een schoonmaakbeurt toe is,maar ook om luchtbedden o.i.d. mee op te pompen.

De keuze tussen een stofzuiger met zak of een zonder zak (met reservoir) bestond een aantal jaren geleden nog niet. De stofzuigers die gebruik maken van een stofzak zijn nog altijd de meest verkopende toestellen, maar steeds meer mensen kiezen voor een zakloze stofzuiger. Een vergelijking. Met stofzak De stofzuiger met zak zuigt de lucht en het stof aan door een poreuze stofzak. Het stof blijft achter in die zak en de schone lucht wordt weer uitgeblazen. Een van de grootste nadelen van een stofzuiger met zak is dat je steeds nieuwe stofzakken moet kopen. Die papieren of katoenen zakken kunnen niet hergebruikt worden en zorgen dus voor extra afval. Doordat de zak vaak verwisseld wordt, blijft de stofzuiger wel erg proper. Bij stofzuigers met zak neemt de zuigkracht af naargelang de zak voller zit. De poriën van de stofzak zijn dan immers gedeeltelijk verstopt. Zonder stofzak Een stofzuiger zonder stofzak scheidt het stof van de lucht door een krachtige luchtwerveling. Het stof wordt, net als in een centrifuge, uit de luchtstroom geduwd, waarna het opgevangen wordt in een aparte stofbak. Als dat stofreservoir volzit, hoef je het alleen maar te ledigen in de vuilbak. Dit systeem is dus erg handig voor mensen die bijvoorbeeld een hond of kat hebben die veel haren verliest en anders veel stofzakken zouden opmaken. Bij stofzuiger zonder stofzak zal de zuigkracht over het algemeen niet afnemen. Sommige stofzuigers zonder zak hebben een filter die verstopt kan geraken en ervoor kan zorgen dat de zuigkracht afneemt. Een stofzuiger zonder zak kost iets meer dan een met zak. Toegevoegd na 1 minuut: http://www.producteninformatie.be/2008/01/21/stofzuiger-met-of-zonder-zak/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100