waar komen rare strepen onder de bank vandaan?

Onder de bank ontdekten we rare strepen op het laminaat die alleen zichtbaar zijn als de vloer met een doek vochtig wordt gemaakt.Wat kan dit zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wij hebben precies hetzelfde. En inderdaad… slakken!! Slakken kunnen door millimeter-kleine gaatjes binnenkomen, wij hadden ze in de woonkamer en keuken. Pas bij natmaken zie je de sporen goed. Bij dweilen met de bank van zijn plaats, bijvoorbeeld. Volg de sporen eens, en controleer vochtige ruimtes op kieren en gaten. Wij hebben onder de plint van de keuken alles dichtgekit, en het vochtprobleem wat daar bleek te zitten aangepakt (bleek de slecht afgekitte badkamer te zijn, de keukenmuur zoog zo vol vocht). Het schijnt dat de muren afplinten ook goed werkt, mocht dit nog niet het geval zijn.

Misschien krassen op het laminaat van het schuiven met de bank.

je hebt waarschijnlijk last van slakken!!

Is het misschien afkomstig van de schoenen van de bankzitters? Heb een kennis gehad waarvan de moeder sloffen haakte voor de visite. Net zoiets als in vroegere tijden op de scholen wel eens voorschrift was. Daar kregen ze anders veel te snel beschadigingen op de vloer. Daar schuiven kinderen ook voortdurend met hun schoenen over de vloer als ze op een stoel zitten. Zoiets?

Normaal zouden het idd schoenstrepen kunnen zijn, maar als het echt onder de bank zit dan moeten ze daarvoor wel heel vreemd zitten. Misschien zijn het strepen van de poten van de bank die door het slepen ermee zijn ontstaan. Vooral rubber of die kunststof dopjes die een beetje rubberachtig aanvoelen maken vaak van dat soort strepen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100