Hoe kan ik het beste een oven schoonmaken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Deze site is zo overduidelijk. Ik ga niet knippen en plakken maar geef je de link, hier kun je zeker wat mee. http://www.poetsadvies.nl/schoonmaken/keukenapparatuur/oven Poetsze!

over heel ligt 50 (graden) aanzetten ovenschaal met opengesneden citroenen erin. even laten inwerken en je kan zo de gorigheid wegpoetsen.

oven warm laten worden en weer uitzetten. schaaltje ammonia erin en een nachtje laten staan. volgende dag gewoon schoonmaken, alles is nu losgeweekt. succes!

Smeer de oven in met groene zeep. Zet een schaaltje met ammonia in de oven. (Doe dit 's avonds voor je naar bed gaat ). De volgende morgen eerst de keukenramen of deuren flink openzetten. Dan de ammonia weggooien en meteen de oven schoonmaken. Alle vetaanslag is zacht geworden en is nu makkelijk te verwijderen.

Bronnen:
Oma weet raad

Regelmatig bijhouden, zodat de boel niet zo aankoekt. Eventueel ovenreiniger gebruiken maar dat valt tegen. Ondanks dat het door de schuim los moet weken moet je alsnog aardig boenen en schuren. Eenmaal schoon heb ik op de bodem van mijn heteluchtoven aluminiumfolie gelegd. scheelt weer schoonmaken.

pyrolyse

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100