Wat voor vlieg/mug is dit? En hoe krijg ik ze uit mijn huis! Ze zitten overal!

In de badkamer (douche) vooral, mar ook slaapkamer, woonkamer. Sommigen zijn superklein en sommigen zijn huge. Lijkt dus op een 'nest' oid..

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Lijkt op dansmuggen. Dit zijn slanke muggen met meestal geveerde antennen. Ze beschikken over smalle vleugels en hebben slanke poten. Deze muggen treft men opvallend vaak aan in de winter. De mannetjes kunnen reusachtige zwermen vormen. Ze worden door licht aangetrokken. Om er vanaf te komen zul je even insecticide moeten gebruiken, zo bereik je ook de muggen die je niet meteen ziet zitten. Spuit in elke kamer waar de muggen zich bevinden. Insecticiden zijn echter vaak schadelijk om in te ademen, dus gebruik het voor je het huis uit gaat. Als je terug thuis komt, alles eerst goed verluchten!

Bronnen:
http://www.dierplaagcontrol.nl/page/Dansmuggen

veel insecten en zelfs vlinders komen nu onze huizen binnen om te overwinteren. Door het zeer zachte weer, zijn ze dit jaar extra actief. Doe even een rondje met je stofzuiger en zuig ze op. Dan hoef je niet je hele huis met gif te spuiten. Toegevoegd na 1 minuut: De mug op de foto is waarschijnlijk een dansmug, die kunnen niet prikken.

Afvalbak elke dag verschonen, geen verse groenten en of fruit laten liggen. Etenstijd resten of drinken ook niet. Alles meteen opruimen en schoonmaken. Ook geen water in wasbak bv. Droog houden ! Kokend water door het gootje gieten ( daar leggen ze namelijk hun eitjes )

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100