Wat is de beste manier om je groenbak schoon te maken?

En ook op zo'n manier dat het niet teveel tijd kost en dat de bak niet meer zo'n vreselijke stank afgeeft.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Volgens de gemeente: "Schoonhouden van de GFT-bakk: Een schone GFT-bak ruikt uiteraard minder. Uw GFT-bak of GFT-emmertje daarom na lediging even uitspoelen, laten kiepen, laten drogen en daarna een verse krant onderin. De GFT-bak nooit schoonmaken met chloor of andere schadelijke middelen".

Bronnen:
http://redactie.harderwijk.nl/web/show/id=...

Bak op z'n kant, oude kleren aantrekken, en met de tuinslang schoonspuiten. Tuinslang wel instellen op standje "harde straal". Vervolgens op z'n kant laten liggen tot de bak droog is. Zonodig een steen onder de bodem, zodat de opening lager ligt dan de bodem.

Dit is heel simpel: Gooi er een flinke hoeveelheid chloor en water in en ga met je schrobbezem het e.e.a. los weken. Leg de groenbak vervolgens op de zijkant. Sluit je hogedrukspuit aan en spuit het geheel onder zo'n 100 bar schoon... Zo simpel is het dus...

Het kan ook zonder giftige chemicaliën. Gewoon met de hogedrukspuit. Die krijgt alles schoon. Tot en met de graffiti van je muur...

Ik heb een schoonmaakabonnement. Dan wordt de bak na het legen schoongemaakt voor ongeveer 25 euro per jaar. Vind ik ideaal.

van te voren een paar oude krantenin de bak vouwen voorkomt het probleem!

Ik gooi er altijd een paar emmers water in voordat ik er rommel in gooi, als hij dan is geleegd is hij al bijna schoon, even de bezem er door , naspoelen en hij is voor mij schoon genoeg.

Wellicht zijn er zakken op de markt van gerecycled papier. Sowieso doet een stuk karton op de bodem wonderen.

Maak de groenbak regelmatig schoon met alleen water en eventueel groene zeep. Gebruik geen chloor want dit is schadelijk voor het milieu.

Voor de groenbak zijn speciale zakken op de markt. Kost je om de 14 dagen een zak. Wat de stank betreft is er een spuitpompje met vloeistof verkrijgbaar, waar bacterieën in zitten die de stank neutraliseren. Biologisch verantwoord en is te verkrijgen bij de tuincentra.

Eigenlijk is het heel simpel. Een combinatie van een diverse zaken die zijn genoemd. A. Maak je bak schoon met de hoge drukreiniger B. Zorg daarna dat de bak op een kier zetten en de bak gaat niet meer stinken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100