Ik ruik mijn douche putje,wat kan ik hieraan doen?

Heb hem al een aantal keer goed schoongemaakt, maar ruik nog steeds een rare zurige lucht..

Weet jij het antwoord?

/2500

Regelmatig een scheutje bleekwater in het putje gooien helpt meestal wel. Het kan zijn dat de riolering verouderd is, dan ruik je het eerder. En met regenachtig weer ruik je het ook eerder. En je moet er ook voor zorgen dat het dekseltje goed op het putje zit.

Paar flessen cola erin. Klinkt wellicht raar. Maar cola is nogal dodelijk voor veel bacteriën. (daarom is het in verre landen ook een tip om na het eten een blikje cola te drinken, dan zijn bacteriën ook meteen dood) (denk ook aan het schoonmaken van geld-muntjes in een glas cola). Anyway, de zurige lucht is waarschijnlijk rotting van het een of ander. Na de cola dagje geen water gebruiken in de douche. Dan trekt het goed in. Je kan ook pech hebben, dat de zwanenhals niet meer goed staat (of lek is), maar dan zou je meer een rioollucht ruiken.

Een douche putje is zo gemaakt dat je niets ruikt van het riool waar het in uit komt. Meestal zit er een los bakje in, waar water in staat. Is dat bakje stuk, of sluit hij niet meer goed af, dan staat er geen water in en kan rioollucht uit het putje komen. Soms gebeurd het, dat er een overdruk ontstaat in het riool, waardoor het rioolgas door het waterbakje heen naar binnen gedrukt wordt, als dat zo is, moet er een ontluchter op het riool komen, waardoor de overdruk weg kan. Rioolgas stinkt niet alleen, maar kan je ook behoorlijk ziek maken, omdat het giftig is.

soda oplossen in heet water en erin gieten, dit elke maand herhalen dan is de kans op verstopping enzo ook veel kleiner

Dit is geen verstopping maat kwestie van de juiste luchtafvoer..ben de partner van een loodgieter.. :-) maar desondanks hebben ook wij er soms last van want sommige situaties zijn zo gemaakt dat er geen definitieve oplossing voor is. Ik ben gewend bij regenachtig weer een droge handdoek op het putje te leggen. ..de lucht blijft daar mooi in hangen en de handdoek gaat gewoon de was in..

Als je lid bent en huurt van een woningbouwvereniging zou ik hen bellen om er naar te laten kijken.Veel kans namelijk dat de standpijp kapot is;dan ontlucht de pijp niet en komt rioollucht omhoog.Dat veroorzaakt de stank.

Ik zou het met ontstopper proberen waarschijnlijk zit er nog iets in de leiding. Des noods nog een keer herhalen. Veel succes

Azijn in het putje gieten en even laten staan. Azijn neutraliseert geuren.

Even doorspoelen met een emmer met warm water en soda

gooi een scheutje olijf olie in je putjedat voorkomt droogstaan en je bent van je geurtjes af

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100