Zitten thuis met honderden van deze kleine insecten? Hoe heten ze? Wat doe ik eraan?

Toegevoegd na 57 seconden:
Ze zijn 2 mm groot

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is een broodkever. Deze leeft van zetmeelhoudende levensmiddelen en bijvoorbeeld hondenbrokken. Je kunt ze het beste laten verdelgen door een gespecialiseerd bedrijf.

Bronnen:
http://www.nvpb.org/Plaagdier-detailinform...
http://www.plaagdierbestrijding.nl/broodkever.html

Foto is wat donker maar het lijkt een pissebed

Het zijn pissenbedden. Hol een gehalveerde aardappel uit zodat er een kuiltje ontstaat, maak in de snijkant een inkeping zodat er een toegang tot het kuiltje is. Zet de aardappel met het snijvlak op de grond daar waar de beestjes verblijven. De volgende ochtend is het holletje vol met pissenbedden, even buiten uitschudden klaar. Werkt alleen als de aardappel vochtig is. Toegevoegd na 2 minuten: Pissenbedden moet zijn pissebedden. Toegevoegd na 17 minuten: Een andere naam voor pissebed is keldermot. http://www.pissebedden.info/ Toegevoegd na 20 minuten: Zowel binnenshuis als buiten komen pissebedden voor. Binnen zoeken ze donkere en vochtige ruimtes op, zoals kelders de WC of de badkamer. Buiten verschuilen ze zich onder bladeren, puin, stenen, tegels, bloempotten, achter boomschors en in vergaand hout. Nachtdieren. Bij daglicht zult u de beestjes niet zo vaak zien. Ze worden actief in de avond en nacht of bij donker weer, dan verplaatsen ze zich en gaan op zoek naar voedsel.

Bronnen:
http://www.omaweetraad.com/tipview.php?rub...

Dit lijkt mij een meeltor welke zich tegoed doet aan jouw voedselvoorraden. Zorg dat ze hier niet bij kunnen door je voedselvoorraden goed af te sluiten. Deze torren komen voor in vogelnesten. Dus ook deze zal je moeten verwijderen. http://www.keeskooijman.nl/Meeltor

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100