Kun je dunne bleek op een muurverf van de hema spuiten ivm schimmel (zie uitleg)?

Ik heb behoorlijk wat last van schimmel in de badkamer. Ik vind het zowiezo al eng om weg te halen, de een zegt dat het niet zoveel kwaad kan, de ander voorspelt dodelijke longontsteking dus ja. Nu las ik een tip om onverdunde dunne bleek middels een plantenspuit op de aangedane plaatsen te spuiten, het in te laten weken en dan af te spoelen. Volgens deze persoon zou het dan als sneeuw voor de zon verdwijnen (tijdelijk uiteraard).

Ik heb tot 1.70 tegeltjes, dat lijkt me verder geen probleem, daarboven zit een muur met grof stucwerk die ik tijden geleden eens knalroze heb geverft met muurverf van de hema (goedkope). Nu vraa ik me dus af of ik daar zomaar dunne bleek op kan spuiten of dat er dan giftige stoffen vrij gaan komen. Ik weet namelijk niet wat er in die muurverf zit en mijn scheikunde lessen zijn zo lang geleden dat ik me daar ook weinig van herinner.

Kan iemand me misschien vertellen hoe dit zit? Ik heb 3 katten en ik kan al slecht tegen chloor dus ik wil geen risico's nemen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Kan je slecht tegen chloor maak t dan schoon met een soda/water oplossing. Doe eventueel een mondkapje op maar zeker een veiligheidsbril soda in je ogen is geen pretje! Na reinigen spoelt je grondig na met water en dan goed laten drogen. Krijg je het niet goed schoon dan overschilderen! Alabastine heeft speciale 2in1 muurverf voor badkamer & keuken. De vlekken verwijderen alleen is echter niet genoeg, je moet ook op zoek gaan naar de oorzaak. In de badkamer zijn schimmelproblemen toe te schrijven aan een gebrekkige ventilatie en verluchting. Als je geen badkamerkachel hebt is dat zeker een optie om na het douchen de boel snel droog te krijgen!

als je nog wat latex hebt staan, kun je die ergens op schilderen en het daarop uitproberen, ik heb zelf goede ervaringen met vocht en schimmelverwijderaar van HG

ik heb dit zelf ook gedaan, zonder nadelige gevolgen voor mij of m'n katten. het heeft alleen niet zoveel zin, want binnen de kortste keren is de schimmel weer terug. hg heeft een veilig middel waar je veel en veel langer resultaat van hebt.

Eerst de wanden schoonmaken met verdunde bleek of met soda. Wat ook goed werkt is schimmelvreter van Bison. Daarna de douche minimaal 2 keer behandelen met Steridex. Eerste laag horizontaal aanbrengen en 2de laag verticaal. Mocht er dan na een tijdje nog een schimmelplekje doorkomen, dan kan je dit direct en eenvoudig aanpakken met een beetje soda in lauw water. Goedkope muurverf is meestal op waterbasis en het roze zal wel aangetast worden. Steridex is een hoogwaardige coating die speciaal werkt om schimmel tegen te gaan. Deze verf is er in een waaier van kleuren, en is goed bestendig tegen hete temperaturen en werkt erg prettig omdat hij elastisch is. Ik heb het jaren geleden ook gedaan, omdat ik er ook om de paar maanden weer last van had. De woningbouw moest steeds weer komen en dat was ik zat. Sindsdien blijft de schimmel weg, het helpt dus echt. Wel bij het schoonmaken voor ventilatie zorgen. Heb je geen raampje of afzuiging in de douche, zet dan alle deuren open en in de slaapkamers de ramen open. Ga niet in een afgesloten douche aan de gang, Toegevoegd na 2 minuten: http://www.admb.be/evap/!evap.nieuws_pagina.show?p_code=2006_03_vekmo_pentagonplastics_art7_schimmelbestendige_coatings&p_taal=N

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100