Hoe maak je gietijzeren panne dragers van een fornuis echt goed schoon.

In het warme water met ontvetter erbij kan ik poetsen wat ik wil maar helpt niet veel.

Weet jij het antwoord?

/2500

met een Balbo wonderpad wordt hij weer als nieuw.

In een vuilniszak doen, een goeie scheut ammonia erbij, dichtbinden, een nacht of langer buiten laten staan, dan met warm water en afwasborstel of schuurspons krijg je ze weer goed schoon.

Mogen wel in de vaatwasser, maar een nachtje weken in heet water waarin je een vaatwas blokje doet helpt nog beter. Heb je een 'deksel' op je gasfornuis gebruik dat dan als bak om ze in te leggen.

Elbowgrease. Oftewel : flink poetsen, bij voorkeur met een metalen pannesponsje /zeepwolsponsje, dat kost (relatief) de minste moeite. Zit er echt heel veel aangebakken vet op (wat natuurlijk niet gebeurt als je de rekjes regelmatig goed schoonmaakt), dan zul je een mega-ontvetter moeten gebruiken, wat echter voor het milieu niet de eerste keus is, dus hou het bij heel, heel zelden. Bedek daarvoor de rekjes met met ammoniak doordrenkte lappen / keukenpapier, stop ze in een vuilniszak en laat ze daar zeker een nacht in inwerken. De volgende dag kun je dan met een schuur- of pannensponsje het aangekoekte vet vrij makkelijk verwijderen. Werkt ook goed voor de gaspitten, die ook als je wel dagelijks schoonmaakt soms flink kunnen aankoeken op de lange duur. Maar zonder poetsen en boenen gaat het niet, welk (agressieve) schoonmaakmiddel je ook gebruikt.

Spuit er wat Muscle ovenreiniger op, kwartiertje laten inwerken en je veegt alles er zo vanaf. Zet wel even een raam of deur open.

Probeer een Dasty van de Wibra.. echt wonderbaarlijk spul, ik heb het ook altijd in de kast staan..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100