Hoe kun je een marmer plaat het best behandelen?

In ons huis gemetseld zit een marmeren plaatje met"de eerste steen is gelegd door enz.".De eerste keer moesten wij het met lijnzaadolie insmeren, nu is het weer helemaal droog, en dof en het glimt nie tmeer. Hoe kunnen wij dit het beste behandelen zodat het er weer een beetje "uitspringt"en een beetje glimt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Door met een schuursponsje en een descapant van HG flink op te schuren. Daarna goed afspoelen met water. Daarna met een niet pluizige doek meerdere malen marmershine van HG aanbrengen. En dan glimt hij als een spiegel. Groetjes Jasper en Katrien

Heb je nog lijnzaadolie over? Gewoon opnieuw insmeren!

Eerst schoonmaken met sodawater. Hierna heel goed afspoelen met water. Vervolgens insmeren met een zuurvrije was (b.v. bijenwas).

Ga in ieder geval nooit met lak of ander spul het bespuiten om het af te schermen!

Ikzelf weet er niks van, maar op huishoudplaza lopen ze over van de kennis over het schoonmaken en oppoetsen van marmer! Groene zeep schijnt 't prima te doen voor de schoonmaak: http://tinyurl.com/n94o5m Na wassen zou ik inderdaad gewoon die lijnolie er weer bij pakken (en niet de voorgestelde autopoets). En mocht die op zijn... Volgens de verkoper van bijenwas, doet bijenwas het ook: http://bijenwas.nl/index.php?option=com_virtuemart&Itemid=9&vmcchk=1&Itemid=3 En anders - het is een vrij nieuw plaatje dacht ik te begrijpen - even navragen bij degene die het plaatje heeft geleverd! Succes in ieder geval!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100