Hoe kun je het beste een beugel bh wassen?

Ik heb al heel wat geprobeerd: Met de hand, in een speciaal netje, in een speciale wasbol (die gaat steeds open tijdens de was) uit pure wanhoop ook zo wel eens de machine gedaan. Door het benauwde weer was ik nu vaker mijn bh`s maar hoe houd ik ze mooi en de beugel heel?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Gewoon in zo'n wit waszakje met een ritssluiting. Deze gaat tijdens het wassen niet open en mocht de bh dan toch kapot gaan door het wassen dan kan het je andere kleding of wasmachine niet beschadigen! Heb dit zelf wel een keer meegemaakt.. best zonde al die krassen..

Dat gaat het beste in de vaatwasser! Dat lijkt een vreemd verhaal voor een techneutkerel maar dit werkt echt wel. Wel moet je een paar voorzorgen nemen dus de bh's plat in de lade's netjes naast elkaar, de bandjes aan de laderand laten afhangen zodat de sproeiarm niet vastloopt en de spotgoedkope 1-kleur zeeptablet snij je even doormidden en gooi die gewoon onderin (niet het zeepbakje gebruiken), verder max 40 graden dus dat gaat op het voorwasprogramma dat ook 1x naspoelt, dan hoofdprogramma 70 graden overslaan door gewoon de knop door te draaien naar het eropvolgende koudwaterprogramma, het glansspoelprogramma is 60 graden dus dat ook doordraaien. Uiteraard niet het glansnaspoelvakje vullen maar dat deed toch niemand al. Het voordeel van spotgoedkope vaattabletjes is dat er met zuurstofbelletjes wordt gewassen en je bh'tjes worden weer sprankelend wit, echt witter dan wit. Uit je vraag begrijp ik ook dat bh's vaker wassen echt noodzakelijk is en dat klopt wel: nooit langer dragen dan 4 uur achtereen en dan beslist wisselen! Eén van de belangrijkste oorzaken (zeker 48%) van borstkanker is nog altijd het niet tijdig wisselen met een schone bh: dat onderzoek stamt nog uit de jaren '60er. Overigens zijn met een vaatwasser opeens meer dingen wasbaar zoals laptoptassen, kunstgebitten, sommige schoenen zoals gympies, horloges, sieraden, etc. Mocht je nog geen vaatwasser hebben dan mis je niet alleen het dagelijkse gemak ervan maar ook een flinke besparing op de energierekening: een vaatwasser is echt het énigste apparaat dat werkelijk geld opbrengt: dat gelooft niemand tot je hem een jaartje hebt want dat scheelt zichtbaar stukken op de eindafrekening.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100