Hoe krijg je vitrage wit, ook als ze oorspronkelijk niet wit zijn?

We hebben al veel geprobeerd (bakpoeder, vanish, steradent, soda) maar ze blijven grauw. Let op; oorspronkelijk waren ze misschien niet wit. Is er een soort witte verf waarbij de transparantie toch enigszins gehandhaafd blijft?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je vitrage oorspronkelijk niet wit was, is het niet mogelijk om ze wit te krijgen door te wassen. Het zal enkel lukken met witte textielverf bvb Dylon Superwit Gordijnwit. http://www.polycolor.be/nl/drogisterij/textielverf/?searchbrand=115&cid=27

Er zal vast wel verf voor zijn. Vraag anders gewoon ff in een woonwinkel of lees de verpakking van de verf. Maar waarom niet evt gewoon andere kopen die meer je smaak zijn of zijn deze zo mooi dat je er geen afstand van kan doen? zoms is iets nieuws ophangen echt een wereld van verschil en kan je kamer echt mooier doen laten lijken.

Probeer het met chloor. Het is wel een risico want sommige weefsels kunnen er niet goed tegen. Gewoon warm/lauw water en daarin een flinke scheut chloor, even in laten trekken en af en toe onderdompelen en zorgvuldig uitspoelen na afloop.

vroeger had je zakje blauw, zo heette het. Ik weet niet of het nog te koop is maar dat werkte goed. Het was bij de drogist te koop.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100