Waarom kun je met een nieuwe handdoek niet goed afdrogen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De verfstoffen en de stoffen die toegevoegd zijn om de stevigheid aan het weefsel te geven zijn waterafstotend, dat is de reden dat het in het begin niet goed afdroogt.

Ik kan me prima afdrogen hoor met nieuwe handdoeken. Misschien bedoel je dat zo dan wat hard zijn? Dan zou ik ze gewoon 1 keer over je rug halen, dan zijn ze een beetje nat en en stuk zachter.

Ik was nieuwe handdoeken en theedoeken enzo eerst voordat ik ze ga gebruiken. Dan drogen ze prima af ... Toegevoegd na 1 minuut: Ook al vanwege het feit dat iedereen er in de winkel al met de, gewassen of ongewassen, handjes aangezeten heeft ...

ik ben ook benieuwd maar ik denk dat er een ápret aan is toegevoegd. Sommige handdoeken hebben het wel, andere, vaak juist de goedkopere, niet. Misschien siliconen?

Een handdoek die in de winkel ligt heeft nog een vetlaagje. In de was gaat deze weg, zodat de handdoek vocht kan opnemen. :)

De chemische middelen die zijn toegevoegd zijn water afstotend maar er wel af te wassen

De handdoeken krijgen een behandeling om ze mooi dik en zacht te maken. Dat is aantrekkellijk voor de verkoop, maar je kunt je er inderdaad niet mee afdrogen. Zet ze een nacht in water, met een scheut azijn en wat zout. Dan wassen en aan de lijn laten drogen. Dan drogen ze al iets beter.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100