Hoe krijg ik eenvoudig de enorme kalkaanslag van de tegels in de badkamer?

Badkamer kalk

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Schoonmaak-azijn, in spuitbusje doen, vernevelen even in laten trekken en alles wordt superschoon, zelfs hardnekkige kalkresten verdwijnen

Als het geglazuurde tegels zijn dan raad ik het kalk weg spul van HG (Hagesan) aan. Echt superspul, mijn kranen hebben nog nooit zo geglommen (behalve dan toen ik ze net geplaatst had...)

Heel handig is om, al de boel eenmaal schoon is, te zorgen dat het niet weer aankalkt door na elke douchebeurt de boel af te drogen.

De tegels met antikal insprayen (gewoon te koop bij de supermarkt). 10 minuten wachten en eraf spoelen. De kranen glimmen daarna ook weer als nieuw.

Voor tegels geldt in feite hetzelfde als douchekranen voor het ontkalken: 'Vermijd schuurmiddelen en sterke zuren' Deze tasten ontegenzeggelijk oppervlakken aan (lees: maken deze ruw) waardoor de problemen later erger worden. De door iemand anders genoemde tip met het vernevelen van azijn is een goede optie voor een milieu- en kraanvriendelijke oplossing. Nog beter is natuurlijk de kalkvormende deeltjes (Calcium en Magnesium) uit het water te halen...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100