Vuil op kunststof kozijnen, waar maak je dat het beste mee schoon?

Weet jij het antwoord?

/2500

In ieder geval nooit met ammoniak, dat tast de kozijnen er aan, nooit doen dus! Ik zou gewoon schoonmaken met een sopje, minste kans op schade en ze worden toch schoon! Toegevoegd na 2 minuten: Kijk eens wat ik vond? Misschien werkt dit ook! http://www.vooroma.nl/schoonmaaktips/kunststof-kozijnen-schoonmaken.htm Toegevoegd na 10 minuten: er hoort er niet tussen.

Bronnen:
Onze eigen kunstof kozijnen en...

Wij gebruiken één of ander goedje van HG, dit is gemaakt om algen ed te verwijderen van de kunststof kozijnen... Ben alleen de naam ff kwijt.. En allesreiniger werkt ook wel perfect..

Het snelst, het beste en vaak ook goedkoopste is met AUTOSHAMPOO. Wat op je kozijnen zit is dezelfde vervuiling als op auto's. Werkt gewoon perfect. Dit advies gaven we ook altijd mee als we een woning gerenoveerd hadden met kunsstof kozijnen. En als het gladde kozijnen zijn dus zonder houtnerf kan je ze ook nog eens in de auto was zetten. Blijven ze helemaal mooi.

Met een schoonmaakmiddel voor kunststof tuinmeubels, verkrijgbaar in de bouwmarkt of tuincentrum.

Als je om de week of paar weken je ramen zeemt neem je gewoon de kozijnen mee met hetzelfde water en hoef je nooit diep te reinigen. Als je dit een paar jaar versloft hebt rest bijna alleen cleaner. Gladde witte kozijnen kan je schoonmaken met speciale polisher voor witte kozijnen. Dit is een soort jiff dus dat kan ook werken. Nog beter zijn al de polishers voor autolak, deze kan je ook op kleur krijgen, alleen dan weer uitkijken dat je de muur of kidnaad niet kleurt. Voor kozijnen met houtnerf renolit folie is alleen soppen het veiligst, het vuil in de houtnerf krijg je er mogelijk wat met een zachte borstel uit. (Maar ik zou aanraden geen lichte kozijnen volledig in houtstructuur te nemen, dat ter zijde) Voor de verschillen in structuur kan je ook kijken op http://www.imaat.nl Maar goed, kort gezegd is gewoon bij ramen zemen de kozijnen meenemen het snelst, goedkoopst en simpel.

Met Dasty ontvetter. Een spuitbus van 1of 2 euro ongeveer bij de Wibra. Voor honderd-en-eén toepassingen super te gebruiken!

Glassex werkt altijd goed voor mij. Gebruik geen Cillitbang of andere sterke middelen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100