Hoe krijg ik de stank uit mijn zomerschoenen?

Ik heb een paar open schoentjes die ik 's zomers vaak draag zonder sokken. Ik heb ze nu 2 jaar ofzo, maar nu gaan ze ineens stinken (het zijn meer de schoenen die stinken dan mijn voeten). Hoe los ik dit het beste op? Het zijn leren schoenen, ik durf ze niet in de wasmachine te gooien.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik heb drie tips voor je uit "Oma weet raad" Je schoenen in een plastic zak een nacht in de vriezer leggen. Soda in je schoenen strooien en een nacht laten staan. Vanillesuiker in je schoenen strooien en een nacht laten staan. Het zijn allemaal tips in de categorie: Baadt het niet, schaden doet het ook niet. Succes!

Bronnen:
Oma weet raad

Schoenspray kopen. Dit kan bij je plaatselijke drogisterij of bij bepaalde schoennenwinkels. Werkt zeer goed.

Bij de Hakkenbar en in schoenwinkels hebben ze van Kiwi: Fresh Force. Je moet die spray op z'n kop in je schoen zetten, en dan sprayen. Werkt als een tierelier - ik gebruik hem eens in de zoveel tijd in mijn laarzen-van-12-jaar geleden, die zijn van dat elastische materiaal, dat toen in was. Maar ze zitten véél te lekker om weg te doen.....

Alvorens ik m'n zomerschoenen opberg voor de winter, doe ik ze van binnen altijd uit met water waaraan ik een scheut schoonmaakazijn heb toegevoegd. Van buiten even een beetje schoensmeer en je haalt ze in de lente weer lekker fris en klaar voor gebruik tevoorschijn. Misschien is het ook een idee er zo'n zakje korrels die je bij nieuwe schoenen in de doos vindt bij te doen, vanwege het vocht.

Als je schoenen niet meer zo fris ruiken, strooi er dan sodakorrels in, laat het een uurtje of twee intrekken. De sodakorrels nemen de vieze luchtjes en het vocht op.

Bronnen:
dekselse dames

Deodorant speciaal voor voeten gebruiken.

Het beste wat ik zelf doe , is ze 1 nacht in de vriezer leggen na ontdooiing is de lucht weg( wasmachine misschien ook een optie

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100