Paprikachipsvlekken op een witte katoenen broek. Hoe te verwijderen met de hand?

Dankzij de paprikachips waar ik gisteravond niet vanaf kon blijven (maar die wel heel erg afgeven) heb ik nu twee (relatief kleine) vlekken op mijn witte 3/4-broek. Ik gooi deze broek liever niet meteen bij de was, want hij komt er 'net' uit. Welke held hier weet dé manier om deze vlekken met de handwas te verwijderen? En met welk middel? Gewoon met een washandje en heet water werkt niet afdoende, ze worden er alleen wat vager van.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik zou hem eerst met de hand behandelen (vorige twee antwoorden hebben prima suggesties) en daarna zou ik hem in de wasmachine doen. In de zon (als je die hebt) laten drogen. Als de vlekken dan nog niet helemaal weg zijn, nogmaals in de wasmachine. Alleen het laatste spoelprogramma draaien met een scheut bleekwater erbij. Dat is het voordeel van witte textiel. Je krijgt het altijd wel weer wit, met bleek en zon.

Ossegalzeep even op de plek laten inwerken en dan uitspoelen.Als de vlek er niet helemaal uit is kun je ook een beetje vim gebruiken.Heeft mij al vaak gered. Toegevoegd na 39 seconden: Ossegalzeep kun je bij de drogist halen.

Je zou het kunnen proberen met een beetje witte (geen gekleurde) tandpasta. Even laten drogen en daarna uitwassen. Ik las deze tip op een vlekkensite, dus ben wel benieuwd. Beetje vanish zou ook moeten kunnen.

Paprikachips vlekken zijn niet erg moeilijk er uit te halen. Ik krijg ze er simpelweg uit door een beetje afwasmiddel en een vaatdoekje. Even laten opdrogen et voila.

http://www.omaweetraad.com/tips.php?rubriek=vlekken

Je broek een beetje nat maken(waar de vlek zit) daarna groene zeep er goed insmeren. Ongeveer 3 uur laten intrekken, en daarna met de hand wassen en goed uitspoelen met water.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100