Hoe kan ik het bestst plakband restjes weghalen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Met sticker-oplosser. Bij de drogist te koop. Behalve stickers kan je daar ook heel goed plakband, lijm, spuitsneeuw, etc. mee verwijderen.

Beetje nagellakremover op een watje doen en poetsen.

Als het nog plakkende restjes zijn kun je het het beste eerst met een ander stukje plakband doen. Eroverheen plakken en er in 1keer aftrekken (net als bij harsen). Met nagellak remover gaat het ook maar soms laat dat een plakzooi achter, of tast het de ondergrond aan.

stickerremover, of met afwasmiddel, afwasmiddel heeft een ontvettende werking en heb het zelfgebruikt voor de restjes stickers die vrijkwamen toen we de plinten van de laminaatvloer haalde , werkt prima, stickerremover is ook goed spul maar dat moet je niet gebruiken als je stickers op een verf hebt geplakt want dan neemt die het verf ook mee

wat olie er overheen gieten

dat ligt er helemaal aan waar het plakband opzit. als het op verf zit zou ik niet met chemische middelen aan de gang gaan. op een raam weer wel, op een houten vloer zou ik niet gaan schuren en zo zijn er nog tig opties. het 'bandje' zoveel mogelijk verwijderen. eventueel warm maken met een föhn. het 'plak' met een ander plakband proberen te verwijderen wat beter werkt als het stof en vetvrij is, en als dat niet lukt olie erop smeren zoals hier al geopperd is. (slaolie. olfijfolie, net wat je in huis hebt) voor alle zekerheid eerst even de ondergrond testen op een onopvallende plek, welke methode je dan ook op het plakband gaat los laten :) succes!

Dat lukt het best met stoom

Lampolie werkt ook goed. Te koop bij winkels als Marskramer, Blokker enz. Daarna wel even met water schoonmaken anders blijft het vettig.

Met wasbenzine. Alle lijmresten trouwens. Wel de dop weer goed op het flesje vanwege verdampen.

Uit ervaring kan ik het plakband de föhn aanbevelen als middelen die milieuvriendelijk zijn en niet agressief. Mochten er dan nog resten overblijven smeer er dan pindakaas op, laat dat minstens 24 uur zitten. Ik heb er zelfs Bisonkit mee van een kamerdeur gekregen. Succes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100