Hoe ziet die verpakking van groene zeep er uit?

Ik zoek me rot in de winkels. Ik heb Tricel goudzeep gekocht, is dat de echte groene zeep om mee schoon te maken? Of zit ik er heel ver naast?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De bekendste groene zeep is van Driehoek en wel de onderstaande maar je hebt inderdaad ook Tricel Beide merken hebben in vele varianten

Heb een voorbeeld van de verpakking gevonden op deze site! Toegevoegd na 2 minuten: Nog meer gevonden!!! TRICEL ZACHTE ZEEP Tricel Goudzeep, ook wel bruine of groene zeep genoemd. Tricel Goudzeep is bij uitstek geschikt om o.a. leistenen vloeren, plavuizen, tegels, etc. mee schoon te maken en hun natuurlijke glans terug te geven. Na gebruik het schoongemaakte oppervlak afnemen met schoon water. Inhoud: 500 g, 5 kg

Bronnen:
http://www.poetsadvies.nl/schoonmaakartike...

Een gele fles met een groen etiket voor de vloeibare, en een pot in de zelfde kleuren voor de stevige, van driehoek! Toegevoegd na 1 minuut: De variant in de flessen is makkelijk voor bijvoorbeeld mengen in water, voor het dwijlen van de vloer.

Tricel goudzeep is vergelijkbaar met de ouderwetse groene zeep. Dus goed gekocht.

Ligt eraan wat je ermee wilt. De "echte" groene zeep is een blok groene zeep, bij voorkeur van Sunlight. Deze zeep werd vroeger geraspt of in een zeepklopper gedaan om mee te wassen etc. Tegenwoordig wordt het ook nog gebruikt ( net als ossengalzeep) om vlekken in kleren mee aan te smeren voordat ze in de was gaan. Je kunt het nog wel eens op de markt kopen. Een oude buurman van mij met een enorme, volle bos wit haar zweerde bij groene zeep om z'n haar mee te wassen. Ik heb het ooit wel eens geprobeerd: Doe maar niet! Eén grote bos stro hield ik over! Toegevoegd na 5 minuten: Al surfende op zoek naar het juiste plaatje, zag ik dat de stukken zeep ook op Ebay en Marktplaats aangeboden worden. ....inmiddels wel iets duurder..!

Bronnen:
http://images.google.nl/imgres?imgurl=http...

Echte groenezeep is een produkt uit lijnolie,als je lijnolie bv. op plavuizen of hardsteen smeert gaat de lijnolie verzepen en trekt de olie vervolgens in de plavuis! Als je dus later de plavuis wast met groenezeep, zal ook na deze wasbeurt de groenezeep weer een olie cq glanslaagje achter laten! Als je echter hardsteenplavuizen in de olie zet, alleen gekookte lijnolie gebruiken verdunt met 50% terpentine,anders droogt het niet! Succes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100