Middelen om een stinkende wasmachine te teinigen

Onze wasmachine stinkt en ik wil graag dat de stank verdwijnt. Dus heeft iemand een goed middel om dit te stoppen????

Weet jij het antwoord?

/2500

Zit de machine wel goed aangesloten met een stankafsluiter (bocht met blijvend waterlaagje wat de stank uit het riool tegen houdt) in of voor de slangaansluiting. Verder filter (onderinde machine) goed reinigen. Voor de rest kan het zijn dat de machine ouder is, er lekkage in de machine is en het probleem alleen ECHT op te lossen is met een nieuwe. Voordeel van een nieuwe machine is ook vaak een veel lager verbruik in water en stroom, beter was en droogresultaat, tijdje weer garantie en geen storingkosten. Al met al dus heel vaak veel goedkoper dan men denkt en vooral veel gemak. Toegevoegd na 10 minuten: Ik had ook een A merk machine in klasse A die soms wat stonk en waarvan ik dacht dat hij nog jong (6 jaar) en goed was. Soms een onverklaarbare kleine lekkage de laatste tijd. Echter opeens maakte hij een verdacht geluid. Hij had wel veel gedraaid in het gezin. Gelijk toen toch maar "weer" een nieuwe besteld maar wel de oude eens gesloopt. Bleken er dus toch tal van scheurtjes aanwezig in de grijze manchet, de slangen binnenzijde aan alle kanten aangekoekt en het geluid was van een bijna onvervangbaar lager (althans niet lonend ten opzichte van nieuw en anders gaat snel weer het volgende kapot) en dat bij een machine waarbij de motor borstelloos was en vrijwel onverslijtbaar. Wat de motor betreft ja onverslijtbaar dus, de rest zeker niet.

Maak je de slob wel eens schoon? Dat is die grijze rubber rand direct bij de opening. Dikke proppen keukenpapier en dan de zwarte en grijze troep eruitvegen. Dat ruik je ook als je het niet regelmatig schoonmaakt. Misschien is je vieze geur dan weg?

Even zonder wasgoed erin op een heet programma laten draaien met schoonmaak azijn. Wat je ruikt is de zg. wolluis. Toegevoegd na 56 seconden: Sorry tikfout, vetluis.

Je kunt hem met een flinke schep soda op 90 graden laten "schoondraaien". Als je dat eens per maand doet, heb je geen last meer van vetluis.

De fabrikanten van huishoudelijke apparaten schijnen steeds meer klachten te krijgen over vieze was en/of een stinkende wasmachine. Dat komt door vetluis. Het wordt ook wel wasluis genoemd en dat klinkt in ieder geval beter dan vetluis. Je denkt misschien meteen aan een vies beestje, maar dat is niet waar. Vetluis is een bacterie, een zeepbacterie. Het kan in de slangen van de wasmachine terecht komen en zelfs de waterniveauregeling van slag brengen. Als je veel op 30 of 40 graden wast, dan moet je de machine eens in de drie maanden reinigen door bijvoorbeeld de machine leeg op 90 of 95 graden te laten draaien. Als je een beetje azijn of soda in de machine stopt, wordt alles weer schoon. Als je het zonde vind om de machine leeg te laten lopen, doe dan een witte was in de machine en was die op de hoogste temperatuur. De bacteriën worden dan verwijderd en komen echt niet in uw wasgoed. Als je ook nog regelmatig uw zeeplade en zo mogelijk de afvoerpomp schoonmaakt dan hoef niet meer bang te zijn voor de vetluis,wasluis of zeepbacterie. Bron: Vetluis in uw wasmachine | Huis, tuin en wonen | Klussen

Misschien laat je je natte wasgoed te lang in de machine zitten. Dan krijg je bacteriën en kan de machine vreselijk gaan stinken. Leeg op 90o laten draaien en dan is de stank weer weg.

Misschien kun je eens kijken het forum van wasmachines.nl. Daar heb ik ook al eens een topic voorbij zien komen over een stinkende wasmachine. Succes ermee in ieder geval, want niets is vervelender dan een stinkende wasmachine.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100