Hoe krijg ik mijn frietpan schoon?

Wij hebben zo'n roestvrijstalen frietpan. Toen we 'm kochten, had het verwarmingselement ook de kleur van blank staal. Nu is die zwart. Ik heb al ovenreiniger geprobeerd, maar dat hielp niets. Hoe krijg ik deze weer schoon?

In de oliepan zelf zit op de onderste helft een lichtbruine aanslag, die er in de vaatwasser op intensive care niet afgang. Ook hier hielp ovenreiniger niet. Nou denk ik dat ik met "intensive schrobben" het er nog wel af zou kunnen krijgen, maar een iets minder arbeidsintensief middel zou fijn zijn.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Vul het apparaat met water en gooi er een vaatwastablet bij. Verwarm hem tot 100 graden en laat het even koken. Zet hem dan uit en laat hem afkoelen tot handwarm. Giet hem leeg en spoel na met heet schoon water. De rand in de oliepan krijg je ook heel makkelijk weg met Dasty (van de Wibra).

De pan kun je uitkoken met soda het verwarmingselement wordt nooit meer zo blank als bij aankoop

het schijnt dat uitkoken met een paar steradent-tabletten goed werkt.

Een vaatwasblokje oplossen in water. Met die oplossing het element schuren. Met het vaatwasblokje opgelost in wat water kan je ook de oliepan zelf proberen schoon te maken. (eerst wat laten weken) Dat is intensiever dan in de vaatwasser. Wel goed spoelen achteraf.

hoi hoi ik heb de oplossing hiervoor je haalt het vet eruit doe er water in en een vaatwasser tablet erin pan aan zetten doe er niet te veel water gewoon tot het streepje laat het even goed warm worden dat zie door dat het gaat schuimen haal dan het spiraal eruit en gelijk er met vochtige doek over heen gaat het gelijk al schoon en dan de bak legen en ook met vochtige doek schoonmaken en klaar heel veel succes

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100