Waarom droog je een trui op een droge handdoek leggen

Weet jij het antwoord?

/2500

Dan vervormd de trui niet en blijft hij mooi in model.

Je bedoelt dat je een trui op een handdoek moet drogen? Als je een natte trui op zou hangen dan gaat hij helemaal uithangen en krijg je punten en vervorming onderin de boord. Om hem zoveel mogelijk in model te houden is het verstandig hem met je handen goed glad te strijken en op een handdoek te drogen leggen.

Als je een gebreide trui nat ophangt, zakt hij uit vorm door het gewicht van het water. ALs je hem neerlegt op een handdoek droogt hij langzamer, maar wel in de goede vorm. De handdoek neemt al een deel van het vocht op en de rest verdampt.

Dat is alleen belangrijk bij wollen truien, die leg je plat op een rekje met of zonder handdoek eronder en dan krijg je niet van die lelijke plekken waar de afdruk van de knijper te zien is. Ook de rest van de trui blijft dan veel mooier in model.

omdat de trui, al je hem op zou hangen, vervormen en uitzakken door het gewicht van het water. als je de trui te drogen legt op een handdoek neemt de handdoek al heel veel vocht op van de trui. en water dat in de trui blijft zitten verdampt. het droogt dan dus minder snel, maar blijft in mooie vorm, dat is dus handig.

Bovenstaande antwoorden zijn allen correct. Het liggend laten drogenvan kleding kent ook zo zijn eigen symbool, die je in je kleding vindt bij de wasvoorschriften.: http://www.trendsetteryarns.com/images/symbol_dry_flat.gif

Je kan een trui ook tussen 2 dikke handdoeken (niet te vast) oprollen. Het vocht trekt in de handdoeken en je haalt een droge trui ertussenuit.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100