Wat kan er mis zijn met mijn wasmachine? Het programma blijft op een bepaald punt 'hangen' of 'draaien'.

Handmatig kan ik de knop een zetje geven, maar als ik niet thuis ben wordt het een langdurige geschiedenis met de was.

Toegevoegd na 6 dagen:
bedankt voor het meedenken! Vandaag geen problemen met wassen (ook niet met andere dingen ;)

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je zo'n draaiknop hebt om het programma te kiezen - zo'n knop die vanaf het ingestelde punt steeds een stukje verder draait tot het wasprogramma klaar is - dan is die knop, of de aandrijfmotor daarvan, kapot. Informeer bij de fabrikant of bij een wasmachinereparatiebedrijf wat het kost om die knop te vervangen. Kijk of je die kosten nog de moeite waard vindt. Alternatief is thuis te blijven wanneer je een was draait - maar dat moet maar net in je levensritme passen, en dat kun je alleen zelf beoordelen. Toegevoegd na 59 seconden:   Soms is die draaiknop niet echt kapot, maar loopt hij alleen maar erg zwaar, bijvoorbeeld doordat er vuil tussen is gekomen. Als dat zo is, hoef je alleen maar het mechanisme schoon te (laten) maken.

Heb je al eens naar je pluizenfilter gekeken? Als die vol zit, blijft de machine ook "hangen". Tenminste, de mijne wel en dat is ook een AEG. Dus even je pluizenfilter schoonmaken. Suc6.

Bij ons was het de kraan....die stond niet ver genoeg open en dus kreeg de wasmachine te weinig water....

Het kan zijn dat de thermostaat stuk is of het verwarmingselement zodat hij niet warm wordt of de programmaschakelaarheeft het begeven. Dat laatste is een dure reparatie

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100