Hoe kun je het beste theeaanslag verwijderen?

Ik vind op internet allerlei oplossingen hiervoor, maar wie weet uit eigen ervaring de oplossing die echt werkt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er worden in de antwoorden zowel zure als niet zure (basische) stoffen aangeraden. De aanslag van thee komt m.i. door zure aanslag van looizuur en tanninen. Een zuur of zure aanslag wordt m.i. het beste opgeheven door basische stoffen. Als onze theepot veel aanslag bevat doe ik hem even in de afwasmachine. De zouten in het wasmiddeltablet lossen ook heel goed de aanslag op. Zonder afwasmachine werkt zowel bakpoeder als soda. Dat laatste geeft voor glaswerk heel goed resultaat en zonder aanslag na het afdrogen.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Looistof

Beetje jif of vim en een schuursponje werkt perfect.

Je kunt wat (grof zee) zout in de kom doen en met een borstel wrijven. Een gebitsreinigingstablet laten oplossen.

Gewoon een scheutje zoutzuur, of fosforzuur en even lekker laten bruisen;-)

Volgens grootmoeder met bakpoeder. ;) Toegevoegd op 01-06-2009 11:48:50 En dat is geen grapje maar werkt echt heeeeel goed.

Doe je glazen in een grote pan met soda water, en laat het een half uurtje zachtjes koken. Daarna kun je het er heel makkelijk met de afwasborstel afvegen.

Ha, dat Biertje; Al schoonmaakazijn geprobeerd?

Met een zachte (krast niet) schuurspons lukt het mij meestal wel.

Schuren met een sponsje en een beetje vogelzand (dat witte fijne zand wat onderin een vogelkooi gaat. Krijg je ook mooi algenaanslag weg wat je vaak krijgt in de waterfles van konijnen e.d. Werkt perfect vind ik.

Soda, simpelweg je gootsteen vol laten lopen met heet water. Flink wat soda erbij, theeglazen, mokken erin en een uur later borstel je de aanslag zo weg. Ik doe het ook altijd met theelepeltjes, werkt perfect.

Theeaanslag uit je theepot verwijderen zou niet goed zijn omdat dat ten koste van de smaak van de thee gaat. (Heb ik ook maar horen zeggen door een oud-tante.) Kopjes en glazen worden in een vaatwasser schoon, maar bij het ontbreken daarvan gebruik ik gewoon een beetje jif. Gaat prima en staat toch al tussen mijn schoonmaakspullen.

ik heb gemerkt dat die aanslag in de theepot heel goed weggaat met een WONDERSPONS, zo'n witte spons waarbij je geen schoonmaakmiddel nodig hebt, alleen een beetje water... daarmee krijg je echt vlekken weg die anders niet verdwijnen... heb je wel eens geprobeerd om de gele vlekken van kurkuma(geelwortel) uit een wit kunststof aanrechtblad te krijgen of uit een houten snijplank? met zo'n spons lukt dat wel en ook nog moeiteloos... die dingen zijn echt een uitkomst, ook voor vieze voegen, vettigheid op de afzuigkap... noem maar op... ik zal geen reclame maken maar ze zijn o.a. hier te koop

Bronnen:
http://www.kruidvat.nl

Theeaanslag in kopjes en lepels verdwijnt als sneeuw voor de zon na een behandeling met een zoutpapje of wat chloor.

Theeaanslag laat zich makkelijker verwijderen met citroenzuur. Doe een blokje in het afwas water en laat dit oplossen. Er zijn ook vaatwasmiddelen met citroenbestanddelen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100