Hoe kan het zo zijn dat in mijn slaapkamer zoveel stof (ondanks ik iedere dag afstof) er ligt?

Ik heb het gevoel dat er in mijn kamer meer stof rond vliegt, dan bij mijn kamergenoten, hoe kan dit?
Overigens stof ik iedere dag met een swiffer langs mijn apparaten heen, en erover!

Of lijkt het zo?, omdat ik veel spullen in mijn slaapkamer heb?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je afstoft, vliegt een deel van het stof de lucht in. Dat zakt langzaam weer naar beneden, waardoor er de volgende dag weer een laag stof ligt. Afstoffen helpt wel (een deel van het stof blijft ook in de swiffer zitten), maar als er veel stof ligt, duurt het lang voordat je met afstoffen weer op een acceptabele hoeveelheid stof komt (er komt immers ook dagelijks stof bij van huidschilfers e.d.). Je kunt om meer stof te vangen op zoveel mogelijk oppervlakten de stofzuiger gebruiken (dus ook je tafel, gordijnen en bank e.d. stofzuigen) en verder oppervlakten vochtig afnemen (een vochtige doek houdt meer stof vast dan een droge doek).

Dat lijkt maar zo. Je ziet alleen niet wat zij er tegen doen. Het maakt volgens mij wel verschil of er veel staat. Met de stofzuiger de gordijnen doen, onder het bed en het matras om de zoveel tijd zuigen kan verschil maken. Bij juwelier en opticien.... Toegevoegd op 28-05-2009 14:23:41 ...en nat afdoen neemt het stof weg.

Dat moet een kwestie van inbeelding zijn....Jouw KAMERgenoten wonen immers in precies dezelfde kamer...? Anders zou ik de oorzaak vooral ook in het soort matras o.i.d. zoeken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100