Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Bij welk energiemaatschappij krijg je het meest voor teruglevering elektra?

een jaar geleden
in: Energie
1.7K
Antoni
een jaar geleden
@SnakeEye, misschien is die informatie te vinden op of te krijgen via de website Gaslicht.com https://www.gaslicht.com/ van Ben Woldring.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Op dit moment Frank Energie:
https://www.energievergelijk.nl/onderwerpen/terugleververgoeding
In 2019 was dit beeld heel anders:
https://www.klimaatgids.nl/zonnepanelen/salderingsgrens-en-terugleververgoedingen-per-leverancier
(Lees meer...)
Toegevoegd op 07 juni 2022 14:13: tekst
een jaar geleden
ronron1212
een jaar geleden
Als je meer stroom opwekt met je zonnepanelen dan je gebruikt, lever je terug aan het elektriciteitsnet. Zo draag je bij aan onze ambitie om fossielvrij leven mogelijk te maken binnen één generatie. Bovendien betalen wij je dezelfde prijs als die je betaalt voor de stroom die je bij ons afneemt. Aan het einde van het jaar verrekenen we de stroom die je hebt opgewekt met de stroom die je hebt afgenomen. Salderen heet dat, een regeling van de overheid. Vattenfall
https://www.vattenfall.nl/kennis/salderingsregeling-zonnepanelen/
Thecis
een jaar geleden
Leuk verhaal Ron, maar dit gaat over het 1 op 1 wegstrepen. Vattenfall maakt hier inderdaad iets moois van. De tarieven variëren enorm op het moment dat je meer opwekt dan je gebruikt. Dat is waar de vraag over gaat. Want met het salderen is elke maatschappij momenteel gelijk.
ronron1212
een jaar geleden
@Thecis ik weet niet wat je nu wilt zeggen maar ik betaal bij vattenvall alleen voor wat ik gebruik dus gesaldeerd niet meer en niet minder de energie tarieven zijn niet zo hoog en er is een verlaging van de energie belasting du betaal ik negatief op stroom.
ronron1212
een jaar geleden
@Thecis
mei
142 kWh -79 kWh € -27,00

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding