Worden alle meterstanden in de straat (elektra) gecontroleerd dmv 1 grote meterstand?

Mijn vraag is als volgt: staat er, bijvoorbeeld, aan het begin van de straat 1 grote elektra meter die bij houd hoeveel elektra er naar alle woningen in deze straat getransporteerd wordt? Zo ja, wordt deze meterstand dan ook gecontroleerd door de som van alle woningen in deze te nemen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, het elektrisch verbruik wordt uitsluitend gemeten in de centrale en bij de afnemers thuis, de netwerkbeheerder heeft geen verzamel-meters in de straat o.i.d.

"Men" is sinds 2016 bezig om verdeelstations uit te rusten met digitale meters met "slimme" software die de aanwezigheid van een hennepkwekerij moeten opsporen. Zie onderstaand artikel. Begrijpelijkerwijs maakt men niet bekend hoe dit werkt:-) Hennepkwekers hebben de gewoonte om stroom af te nemen "voor de meter". Ik neem aan dat de aanwezigheid van bijv. een onwaarschijnlijk hoog stroomverbruik in de nachtelijke uren de alarmbellen doet afgaan. Maar dan zal de politie nog steeds moeten uitzoeken waar de boosdoener zit. Ik denk dat dit te doen is met speciale apparatuur die van buiten warmtestraling kan registreren. "Netbeheerder gebruikt slimme software tegen hennepkwekerij Netbeheerder Stedin heeft slimme software ontwikkeld om op afstand hennepkwekerijen in het elektriciteitsnet te vinden, zo heeft het bedrijf vandaag bekendgemaakt. Exacte details over de werking van de slimme software kan Stedin naar eigen zeggen niet publiceren. Wel laat het bedrijf weten dat tienduizenden elektriciteitsstations die stroom over wijken en buurten verdelen de komende jaren allemaal worden voorzien van slimme, digitale energiemeters. Deze slimme meters zijn uitgerust met geavanceerde software. Zodra deze software detecteert dat er in het elektriciteitsnet van de wijk een hennepkwekerij aanwezig is, geeft de meter automatisch een signaal af waarna politie en Stedin een onderzoek instellen. "We merken dat criminelen steeds innovatiever worden in het verbergen van hennepkwekerijen", zegt Stedin’s hoofd fraudebestrijding Dave de Wit. "Bijvoorbeeld door ventilatie te maskeren is het voor de politie en ons steeds moeilijker illegale praktijken en gevaarlijke situaties op te sporen via bijvoorbeeld een warmtebeeldcamera. We kunnen daarom niet stilzitten. Door nieuwe digitale technieken toe te passen en slim gebruik te maken van ons energienetwerk verwachten we in 2016 nieuwe stappen te maken in de bestrijding van energiefraude."

Bronnen:
https://www.security.nl/posting/459250/Net...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100