Zijn er al volledig elektrische cv ketels en is dit rendabel?

Gas wordt steeds duurder natuurlijk. En elektra stijgt relatief minder (zeker als je een deel zelf kan opvangen ivm zonnepanelen).
Zijn er al goede elektrische cv ketels die echt een HR ketel kunnen vervangen en wat is een vergelijking in de kosten tussen de 2 mogelijkheden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja ,maar: Hier een compleet overzicht van de voor- en nadelen voor een cv-installatie op elektriciteit: + Installatie: de ketel is makkelijk en snel te installeren. Kan zowel aan de muur als op de vloer. + Voordelige aankoop: de prijs van een elektrische verwarmingsketel is heel wat voordeliger dan andere verwarmingsinstallaties. + Efficiënt en rendabel: efficiënt systeem met een rendement tot bijna 100%. Warmt zeer snel je woning op. + Makkelijk onderhoud: een elektrische cv-ketel vergt weinig onderhoud. Het onderhoud is ook niet verplicht. + Veilig: geen kans op gasexplosies of CO-vergiftiging. + Ecologisch: in combinatie met zonnepanelen zorg je voor zeer duurzame energie. + Compact: neemt weinig plaats in. Ook geen extra ruimte voor opslag van brandstoffen zoals mazout. – Hoge elektriciteitskosten: zonder zonnepanelen lopen de kosten hoog op voor je elektriciteitsfactuur. – Hoog energieverbruik: een elektrische ketel verbruikt zeer veel energie. – Warm sanitair water: enkel de hybride modellen voorzien ook warm sanitair water, de basismodellen niet. Je kan wel uitbreiden met een elektrische boiler.

Bronnen:
https://www.centraleverwarmingcv.be/elektr...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100