Kan ik mijn woningbouw vereniging aansprakelijk stellen?

geachte, ik heb een conflict met mijn woningbouw vereniging.
Vorig jaar is mijn appartement ( 3kamer) volledig gerenoveerd.
Er is toen ook een warmte pomp geïnstalleerd, bij aanvang ( dec) van de vorst is de warmte pomp door onduidelijke handeling uitgeschakeld . Hij werkte wel maar volledig op mijn stroom. Niets leek er op dat , dat het geval was , tot dat mijn energie leverancier op merkte dat mijn verbruik sky hoog was . zowel de installateur en ook de onderhouds mensen hebben niet gemerkt dat mijn pomp niet functioneerde??? Totdat er 2 weken terug uiteindelijk de leverancier bij een bezoek constateerde dat de pomp niet werkte. Nu zit ik met een duur verbruik ( 5150khw= € 1180, 00 ) extra . Ik heb dit vergeleken met mijn buren die de zelfde ruimte en pomp hebben als ik . Wat kan ik doen als de leverancier bij mij op de stoep staat??
Via de huurcommisie naar t juridisch loket, die je doorsturen naar je gemeente ( sociale raadslieden) die je zeggen , omdat ik n klein pensioen heb geen recht hebt op ondersteuning ….??? Wat kan ik doen, ik heb ze per brief laten weten van mijn probleem en wacht op n reactie ..
graag ontvang ik van U een reactie,
Hans van Osenbruggen

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik begrijp dat de pomp wel correct was aangesloten, maar verkeerd was ingesteld. Wanneer we eerst even nar het eerste deel kijken het goed/fout aansluiten van de pomp. Stel dat deze verkeerd was aangesloten dan is de installateur daar verantwoordelijk voor. Bij wie u kunt claimen is afhankelijk van wie de opdrachtgever voor de installatie was. Bent u de opdrachtgever voor de installateur, dan kunt u rechtstreeks bij hem claimen. Is de woningbouwvereniging de opdrachtgever, dan kunt u bij hen claimen. (Zij zullen de claim doorsturen naar de installateur.) Hou wel in het achterhoofd dat de claimer (u dus) ook met het nodige bewijs moet komen. Is de pomp goed aangesloten, maar verkeerd ingesteld / gebruikt Tja... dat is wat lastiger... dat ligt meer aan hoe toegankelijk en duidelijk alles is. Zit er een schakelaar diep weg in een kastje waar je jezelf een weg naartoe moet schroeven, dan is het installatiewerk en is de installateur verantwoordelijk. Is het meer een open schakelaar op een instrumentenpaneel dan is het uw eigen verantwoordelijkheid. Al was het maar omdat niet te bewijzen valt wie die schakelaar in de verkeerde stand heeft gezet. Dat de instructies niet duidelijk waren is geen hele grote factor in deze. Het is ook uw eigen verantwoordelijkheid om voldoende door te vragen m.b.t. de apparatuur die u gebruikt. Enige uitzondering is nog wanneer de pomp achter slot en grendel staat zodat u er niet bij kan, maar alleen iemand van (of namens) de woningbouwvereniging. In dat geval zijn zij aansprakelijk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100