is het mogelijk laminaat te whitewashen of te verven om een landelijke uitstraling te krijgen.Andere suggesties ook welkom om de vloer te bewerken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Zou ik echt afraden. Vaak is laminaat voorzien van een bepaalde toplaag (geen massief hout) en als je deze gaat behandelen zal hij er niet mooier op worden. Want om te verven moet je toch eerst schuren en dat zou ik met laminaat echt afraden.

Laminaat is kunststof en laat zich niet hetzelfde behandelen als hout. Bij hout kun je de nerven meer of minder laten uitkomen. Bij laminaat zijn er geen nerven, maar zit er een structuurtje in het kunststof. Dat wordt dus niets.

Whitewash is uitgesloten. In principe zou je laminaat (kunststof) kunnen schilderen als je goed reinigt, met waterproof schuurpapier zorgvuldig schuurt en -bij voorkeur- een twee-componenten of poly-urethaan (extra slijtvast) verfsysteem opbrengt. Probleem is dat je dan een éénkleurige vloer krijgt, waarin je hooguit met bepaalde verftechnieken zoals b.v. houtimitatie, marmeren of sponzen, of deels aanbrengen van accentkleuren nuances kunt aanbrengen. Op deze wijze is het zeer arbeidsintensief, vraagt de nodige vaardigheid bij het schilderen, is kostbaar en waarschijnlijk minder slijtvast dan een goede nieuwe vloer, die van zichzelf de 'whitewash' uitstraling al heeft.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100