Hoe kan ik zelf, van een wand met structuur verf geschilderd, weer een gladde wand maken?

Weet jij het antwoord?

/2500

met een schuurmachine ..voorzichtig glad schuren

Schuren en/of met alabastine stuckmiddel glad trekken (Bij de bouwmarkt)

Maak een schuurbord van een plank of stuk plaat, lijm hier hier zeer grof schuurpapier op en schuur daarmee zoveel mogelijk de puntjes van de structuur weg. Hierna kan je de wand afwerken met roodband voor behangklaar maken, of geelband voor fijn schuurwerk. Geelband is het makkelijkste omdat u na het opbrengen met een plakspaan met een schuurbord (iets anders dan bovenstaand), te koop bij een bouwmarkt, het geelband glad kunt schuren met ronddraaiende bewegingen. Roodband wordt opgebracht met een plakspaan en wordt hiermee glad afgewerkt, dit vereist natuurlijk wel enige handigheid. Succes.......!

Ja. Het gladste en mooiste resultaat heb je met wandglad van Alabastine. Dit is echter niet de goedkoopste oplossing. De reeds genoemde Rood- of geelband is eigenlijk geen optie voor een mooi resultaat. Dit product moet n.l. minstens 5 mm dik opgebracht worden om een gladde afwerking te krijgen. Blauwband (Fix en finnis) is een optie, wordt met een laagdikte van 2 mm opgebracht. Verbruik ca. 2kg per m2. Dit wordt met een metalen plakspaan opgebracht.

Als de structuur verf een grenol verf is moet je je er van vergewissen dat je dat nooit meer helemaal glad krijgt, of je moest het helemaal uitplamuren. Met een schuurmachine blijf je schuren, echt glad wordt ie nooit meer.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100