kan ik een dragende muur metsen met Ytonblokken (glasbeton)

ik wil zelf een veranda maken, een stuk met steen en een stuk met glas. als steen zou ik glasbeton willen gebruiken, dus die grote witte 'stenen" die je makkelijk kan doorzagen
kan dat dienen voor een dragende muur? Zo ja, hoe maak ik ze goed waterdicht?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

bedoel je geen "gasbeton"? Dat maakt nogal een verschil. En verder, tja, dit is nou net zo'n vraag waraop je alleen "dat hangt ervan af" kunt antwoorden. Wat is het gewicht dat die muur moet dragen? Hoe dik wordt-ie? Daar hangt het vanaf. En wat dat waterdicht zijn betreft: hetzelfde. Is het een buitenmuur? (lijkt me alleen al niet mooi, maar wie ben ik?) Komt er een spouw achter? Je zult om te beginnen moeten aangeven wat je precies wilt maken (oké, een veranda, maar dan? een veranda heeft geen dragende muren, toch? Of wil je ook de muur eronder metselen?) Het standaard antwoord hier is: sorry, mijn kristallen bol is stuk :-)

Glasbeton bestaat niet. Ik neem aan dat je gasbeton bedoelt. Dat kun je niet inzetten als dragende muur. Wel als tussenmuurje, of als extra isolerende muur, maar gasbeton (ytong) is zeker niet geschikt om te dragen. Vraag even voor verder advies aan de locale aannemer.

Gasbetonblokken zijn alleen bedoeld als tussenmuurtjes binnen in huis, maar nooit als draagmuur. je kan wel gewone betonblokken gebruiken, maar pas op voor het enorme gewicht van een muur, dus een voldoende sterke fundering maken( beton storten met bewapening)

Nee. Gasbetonblokken zijn niet geschikt voor een draagmuur. Wel zijn er vele andere toepassingen. Alleen is dat de vraag niet.

Gasbeton blokken zelf zijn niet te gebruiken voor een dragende muur. Mocht je hier toch mee willen werken omdat ze lekker goedkoop zijn en makkelijk te monteren. Kun je misschien beter een stalen geraamte (I - Balken)maken (lees : laten lassen) en deze ter plaatsen in elkaar zetten. nu kunt u de tussen gedeeltes opvullen met gasbeton. Let wel op dat alleen een metalen geraamte niet alleen de sterkte bepaald. Ook de verankering in de grond is van groot belang

Er zijn wel blokken die lijken op gasbetonblokken maar die zijn van kalkzandsteen en daar kan je wel een dragende muur van optrekken, maar let op ook hier is verschil in, maar ook in welke belasting komt er op te staan een goede berekening is bij dragende muren heel erg belangrijk en zo ook de fundering eronder. Laat je heel goed informeren als je in dragende muren veranderingen gaat aanbrengen

Zie eens op deze site http://www.xella.be. Hoe sluit ik een drangende Ytong-muur aan op een bestaande muur? Als men een bijbouw optrekt, is men soms verplicht een muur te bevestigen aan het bestaand gebouw.  Er wordt dan een zettingsvoeg voorzien, zodat de beide muren afzonderlijk kunnen bewegen.  Het nieuwe stuk wordt aan het bestaande gebouw bevestigd d.m.v. veerankers.  Deze worden aangebracht om de 2 lagen.  Voor nieuwe YTONG-muren van 24 cm of dikker brengt men steeds 2 veerankers naast elkaar aan. Een specifieke en duidelijk gestelde vraag op deze site, zal wellicht meer info bezorgen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100