als elektriciteit uitvalt wil ik dat de cv ketel blijft branden is aanschaf van een generator een goed idee? waar moet je dan op letten?

Toegevoegd na 20 minuten:
generatoren zijn er voor 200/300 euro gaat erom dat als stroomuitvalt in de winter dat je dan niet in de kou zit

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Misschien kan 't wat eenvoudiger (als je toch daarvoor geld wil uitgeven. Koop een knappe 12 volts accu en een omvormer ingangsspanning 12 volt en uitgangsspanning 220/250 volt AC. Zorg dat het accuutje altijd vol is/blijft en je CV-pomp kan onafhankelijk van het lichtnet draaien....

Als je geld teveel hebt, is dat een goed idee. Je kunt de generator dan in de schuur zetten en een noodstroomnet door je huis laten aanbrengen. Let je er wel op dat je ook een vergunning nodig hebt voor de brandstoftank die bij de generator hoort? En dat er bij die vergunning wellicht een brandmeldinstallatie wordt geeist?

Het lijkt mij in Nederland geen goed idee. De kans op stroomuitval is heel klein. In zieken huizen e.d. hebben ze noodstroomvoorzieningen die secuur onderhouden worden. Wat best veel geld kost. Maar als je ze echt nodig hebt blijken ze het toch niet te doen. Je kunt beter naar alternatieven kijken. Denk b.v. aan een hout of petroleumkachel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100