Kelder waterbestendig maken na het boren van een gat, hoe doe ik het?

Hallo,
Ik zou graag 3 waterleidingen en twee elektrische kabels van mijn garage naar de kelder voorzien door langs buiten onder te tegels naar de kelder te gaan. Maar de grote vraag is waarop moet ik letten om terug mijn kelder dicht te maken na het plaatsen van mijn buizen.
Wat gebruik ik hier best voor. Waarop moet ik letten. Ik zou niet graag in de toekomst problemen willen hebben ivm vocht doordat ik die buizen heb geplaatst.

Alvast bedankt!
Voor alle duidelijkheid, we gaan een gat boren onder de tegels naar de kelder.

Toegevoegd op 30 mei 2019 17:22: omschrijving

Weet jij het antwoord?

/2500

Met kit. Bij de bouwmarkt een tube kit halen (eventueel met een goedkope kitspuit) en de ruimtes rondom de buizen en kabel(s) opvullen met kit.

In neem aan dat je bedoelde dat je onder de bestrating/maaiveld naar de garage wilt boren. In het geboorde gat zink spuiten met een kogelspuitbus of uit een potje met kwast ter voorkoming van roestvorming aan bewapening (uiteraard alleen als je door bewapening hebt geboord. Afdichten met een polimerende kit, siliconenkit kan met de tijd vergaan. Buiten een waterdichte coating met kwast aanbrengen. Nadeel van een polimerende kit is dat je de buis nooit meer uit het gat krijgt. Wil je dat wel, dan siliconenkit gebruiken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100