Hoe repareer je een gescheurde jeans?

Ik heb een jeans met gaten en scheuren gekocht. Na een paar keer dragen, vind ik dat de gaten echter té ver scheuren.

Ik ben op zoek naar tips om dit te repareren. Zo heb ik bijvoorbeeld wel eens speciaal opstrijkbaar gaas gezien. Zou dit een optie zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Voor het repareren van gaten in een (spijker)broek zijn speciale lapjes met aan één kant een hitte-oplosbar kleefmiddel te koop dat je aan de achterkant (of desgewenst aan de voorkant) over het gat kan strijken. Onzichtbaar repareren is natuurlijk onmogelijk, want de stof is echt flink beschadigd om die gaten en scheuren te kunnen maken. Je kunt ook decoratieve applicaties kopen (of maken) maar dat moet wel een beetje je ding zijn ;-) Reparatiestof haal je bij de fourniturenzaak (kleinvak). (Tegenwoordig vaak winkels waar ze meer hobby- en handwerkartikelen verkopen).

Dat heet Snelfix reparatiestof. Hier een link naar twee websites. https://www.hobbygigant.nl/restyle-jeans-reparatiedoek-donkerblauw-210-nl.html https://www.destoffenkraam.nl/fournituren/diversen/reparatiedoek/ Als je googled op reparatiedoek kom je nog veel meer andere webshops tegen. De stof is ook in diverse kleuren spijkerstof te krijgen. Denk er wel aan dat je er geen vierkant op strijkt, maar dat je de hoeken moet afronden. Bij een vierkante lap zullen de hoeken in de was loslaten. Zoals Marleen al zegt, kun je ook naar een fourniturenzaak, maar mijn ervaring is dat zij vaak maar een beperkt aantal kleuren hebben, terwijl je op internet veel keus in kleuren hebt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100