Hoe wordt onze design radiator warm?

Nu het weer koud wordt hebben wij de verwarming aan staan. Ons huis hebben wij pas nieuw gekocht en de design radiator hebben wij nog niet eerder aan gehad. Ik voelde zojuist aan de radiator of hij wel overal goed warm werd maar helaas! Een paar buizen (aan de rechterzijde) en onderin wordt het warm. Heeft iemand een idee hoe dit kan? Ik heb een foto bijgevoegd.

Weet jij het antwoord?

/2500

Aan de aanvoerkant in de radiater een stuigbuis plaatsen, dan dwing je de stroming om de hele verwarming diagonaal te gebruiken. Nu wordt het warme water waarschijnlijk direct weer afgevoerd, voordat het zijn warmte heeft kunnen afgeven.

Als het goed is werkt het bij een smalle, hoge radiator als volgt: In de liggende onderbuis zit een stop, meestal na de 1e verticale buis. Hierdoor wordt het water gedwongen eerst door 1 verticale buis omhoog te gaan, waarna het door de rest van de radiator wordt verdeeld en onderaan weer uitstroomt. Normaal gesproken zit ook de radiatorknop op de kant waar het warme water de radiator IN komt. Als jouw radiator nu rechtsonder warm wordt, dus aan de andere kant dan waar die knop zit, dan is het hele paneel, inclusief radiatorknop, verkeerd om gemonteerd. De knop hoort op de warme toevoerleiding en de 'stop' in de liggende buis hoort bij die aansluiting. Toegevoegd na 12 minuten: Je zou moeten uitzoeken of de radiator een 'stop' heeft in de onderbuis, of dat deze stop nu in de bovenbuis zit. Hier kom je alleen maar achter door de radiator te verwijderen, alle dopjes eraf en kijken (of met een schroevendraaier voelen) of en waar er een stop zit. Als de stop nu linksboven zit, kun je de radiator gewoon omdraaien. Als de stop nu linksonder zit of rechtsboven, dan heb je de volgende opties: - aan- en afvoerleiding omwisselen. Soms is dit zonder breekwerk mogelijk door de leidingen bij hun beginpunt te wisselen. - de stop laten verplaatsen. Ik weet niet of dit bij alle modellen mogelijk is. Er zijn modellen die met 4 stops worden geleverd, waarvan bij installatie 3 worden verwijderd. Die kunnen niet teruggeplaatst worden. - een andere radiator kopen die de stop wel op de goede plaats heeft.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100