verf van pvc buis verwijderen kan dat ?

Een pvc-buis op een balkon (tussenwoning) is een aantal jaar geleden wit geschilderd met ral-verf voor buiten. Kan je dit verwijderen zodat de grijze buis weer te voorschijn komt?

Het gaat om een buis die het water van je balkon opvangt(erom heen is een gootje waar je het water naar toe veegt met schoonmaken). Het betreft een huurwoning, mocht dat belangrijk zijn.

Weet jij het antwoord?

/2500

Smeer hem in met afbijt,even in laten trekken,dan haal je het er zo af.

Verf verwijderen van kunststof moet bij voorkeur gebeuren zonder gebruik van afbijtmiddel of verhitting (föhn of brander). De beste manier is mechanisch schuren. Te beginnen met P80 en wanneer dit onvoldoende effect heeft: P60. Hierna nogmaals en fijner schuren met na P60: P80 en na P80: P100 en P120. Een scherpe schrapper kan droog schrappend helpen; met name in hoeken van profielen en bij verbindingen. Na het schuren en stofvrij maken kan hard PVC voor een betere hechting worden afgewassen met methylethylketon (MEK). Zachter PVC moet worden gereinigd met een minder agressief oplosmiddel, bijvoorbeeld een mengsel van terpentine en MEK (1:1) of een waterige zeepoplossing. De kunststoffen polyurethaan en fenolformaldehyde (PF) zijn ook goed overschilderbaar. Hierbij is ontvetten met oplosmiddel en schuren voldoende. Polyamiden (PA) zijn zeer moeilijk te schilderen. Vaak treden hier hechtingsproblemen op. Polymethylmetacrylaat (PMMA) en andere acrylaten zijn zonder speciale voorbehandeling van verf te voorzien. Afwerking Na de voorbehandeling kan de primer of grondlaag worden aangebracht. Bij veel kunststoffen is dit noodzakelijk. Hierna volgt eventueel een tussenlaag en tenslotte een toplaag. Vaak wordt als primer gebruik gemaakt van epoxy- of acrylaatdispersieverf. De voorkeur gaat overigens uit naar een tweecomponenten epoxy primer. Ter controle van de hechting wordt een proefvlak aanbevolen. Als tussen- en eindlaag wordt doorgaans acrylaatdispersieverf, alkyd- of polyurethancoating toegepast. Epoxy is niet geschikt als toplaag. Deze verkleurt en krijt op den duur. Verwijder dit dus door te schuren en als je het niet opnieuw wil verven met een mengsel van terpentine en MEK (1:1). MEK is te koop in de schilderswinkel.

Bronnen:
http://www.bouwshoponline.nl/6483-artikel/...
http://www.schildersvak.nl/vraagbaak/id6-v...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100