Welke geluidsreducerende ondervloer voor laminaat?

Inmiddels heb ik veel uitgezocht maar ik zit nu vast in mijn speurtocht. Ik wil een ondervloer hebben voor onze begane grond, 1e en 2e verdieping. Op de begane grond komt zeer waarschijnlijk een Silencio ondervloer. Deze ondervloer is van rubber, geluidsreducerend, laat de vloerverwarming goed door en zeer zwaar (2,4 kg/m2).

Nu weet ik niet of ik deze ondervloer ook op de 1e en 2e verdieping kan leggen of dat het beter is om een andere ondervloer te kiezen. Ik heb inmiddels Redupax (platen) maar ook Thermosound (folie) gevonden. De platen zijn dik, de thermosound folie is dun. Beiden zijn ook vrij licht. Mijn gevoel zegt dat de Silencio ondervloer overkill is voor de 1e en 2e verdieping. Ik denk ook dat de Thermosound folie van 0,106 kg/m2 vanwege het gewicht niet voldoende geluid tegenhoud. Klopt dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Gewicht is niet bepalend voor geluidswerende eigenschappen. Dat folie is niet automatisch slecht. Elke fabrikant levert informatie over hoeveel decibel contactgeluidisolatie wordt verzorgd. Belangrijker, waar wordt de 1e en 2e verdieping voor gebruikt en wie zit eronder? Ben je in eentje dan hoef je niemand onder je te sparen. Is het een zolder waar je er geen weinig komt? Succes met klussen!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100