Hoe weet ik waar ik kan boren?

er zitten ook lijdingen in de muur en stroom draden.
of kun je daar niet door heen boren? ik moet gaten boren in de keuken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

je hebt speciale zoekers, die uitslaan als er een leiding of stroomkabel in de muur zit, op de plek waar je hem houdt. te koop bij de bouwmarkt.

even een leidingzoeker kopen in de bouwmarkt weet je precies waar je wel en niet kan boren,is een klein apparaatje dat je op de muur zet en geeft dan aan of er leidingen lopen.

Nee, daar kun je niet doorheen boren. Ja, het kan wel, maar dat wil je niet. Ook een waterleiding is erg vervelend als er een gat in zit. Koop een leidingdetector.

Je kunt een leidingzoeker nemen, mijn ervaringen daarmee zijn niet best. Ik heb een tekening waarop alle leidingen in mijn huis staan, ik kan ook precies zien hoe ze lopen. Heb je die niet, dan lopen ze meestal loodrecht vanaf een stopcontact omhoog. Maar let op: MEESTAL, luie bouwvakkers willen ze nog wel eens tegen de regels in diagonaal door een muur laten lopen.

Neem altijd het zekere voor het onzekere. Gebruik een leidingzoeker, boor niet boven een stopcontact, en omdat het dan nog niet 100% zeker is: haal de stroom van de bewuste groep voordat je gaat boren.

Koop dan een leiding detector met een laser waterpas. Ik heb dat ding ooit gekocht voor 80 euro en gebruik de waterpas wekelijks in mijn huis om alles weer recht te hangen waar de kussen tegenaan gevlogen zijn (kids). Het is dan ook een enorm handige tool om vooraf al de juiste boorplaatsen te bepalen omdat je enorm eenvoudig een perfect horizontaal vlak in nagenoeg elke ruimte kunt maken. Op die lijn hoef je dan alleen nog maar te markeren waar je NIET moet boren (met schilders-tape, niet permanent markers.. lol)

Met een metaaldetector

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100