kan een extra kast, evt gevuld met isolatiemateriaal, zorgen voor geluidsisolatie van burengeluid?

Er zijn verschillende mogelijkheden om geluidsoverlast vanaf naaste buren te verminderen. Het gaat om een gezamelijke scheidingswand dus erg erg gehorig. Ik zie o.a. mogelijkheden van zwevende extra muur met isolatie te maken, maar hier ben ik niet handig genoeg voor. Laten toen door professional is behoorlijk duur.
De ruimte mag flink minder worden als daarmee geluidsoverlast wordt beperkt, dus zal kasten gevuld met isolatiemateriaal tegen de muren ook al wat schelen? Of andere oplossingen?

Weet jij het antwoord?

/2500

1 Het geluid kan direct via de muur met de buren bij jou binnen komen. 2 Of het komt via de vloer binnen. In het eerste geval is dat uitstekend te isoleren, hiervoor bestaan div, mogelijkheden, maar is afhankelijk van de omstandigheden en de muur zelf. Er een kast voorzetten met geluidsisolatie, zou mogelijk wel helpen, maar dan langs de gehele muur. In het tweede geval, via de vloer is een stuk lastiger, informeer bij het juiste bedrijf die hier veel van af weet.

massa is het beste tegen geluid. bitumen tegen de muur bevestigen, gipsplaat erover. dit kostje maximaal 3cm. extra gipsplaat mag ook....nog veel beter

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100