hoe kan ik in mn eentje een 2 delige ladder uitschuiven?

ik kom lengte tekort om de 2 delige ladder op juiste hoogte (dakgoothoogte) te krijgen. Moet dan op een huishoudtrap ernaast staan. Maar bij terugschuiven lukt dit niet omdat je de ladder recht moet houden (dus van de muur/dakgoot af) , van het veiligheids'slot'/pal af moet halen , terug moet schuiven en ook van de huishoudtrap moet komen...
kan alleen met iemand die de ladder recht houdt...
wie heeft tips?

Weet jij het antwoord?

/2500

Flinke lat pakken en die onder een sport zetten en omhoog duwen. Zelfde bij neerhalen alleen geef je dan een klein wipje, lat blijven vasthouden als geleiding anders komt het hele zaakje met een klap op je togus wellicht...

Ik neem aan dat er twee gevelwielen aan de bovenkant van het schuif deel zitten. zo kan je door op de onderste sporten van het vaste deel te staan om het schuifdeel zover mogelijk omhoog duwen terwijl de wieltjes over de gevel rijden.

Is een touw een optie? Bind een stuk touw om de onderste sport van het deel (voorste deel) van de ladder dat omhoog moet. Leg dit touw tussen de beide ladderdelen door, over de bovenste sport van het deel van de ladder dat op de grond blijft staan. Trek aan het touw en het deel wat omhoog moet schuiven, schuift omhoog. Maar ook dit is een beetje tricky, vooral als de ladder helemaal uitgeschoven is. Een andere mogelijkheid is, de ladder zover uitschuiven als je kunt. Loop de ladder op (b.v. de eerste 2 treden) en schuif de ladder dan nog verder uit. Dit vergt enige handigheid en durf. Ik gebruik dit zelf, als ik een ladder uitschuif tegen een boom. Misschien werkt dit niet als je hem tegen een dakgoot aanzet.

In zo’n situatie leg ik de ladder op de grond met de onderste poten tegen de muur. Schuif de ladder uit op de gewenste hoogte. Pak nu de bovenkant van de ladder op en loop de ladder omhoog. Nu staat de ladder rechtop tegen de muur. Til de ladder op en loop van de muur af tot hij onder de juiste hoek staat.

Zijn vaak goedkope ladder zonder top wielen en ja goedkoop dan vaak duurkoop door minder veilig, bij het kopen goed opletten wat voor een je koopt .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100